Remedii naturiste pentru sănătatea pancreasului | Cafeneaua Subiectelor



PATRU REMEDII NATURISTE CARE AJUTĂ LA TRATAREA PANCREASULUI

Ştim că dacă pancreasul nu funcţionează corespunzător poate da complicaţii mari şi odata cu aceasta o serie de boli precum pancreatita şi diabetul. Din fericire sunt şi tratamente naturiste care ne vor ajuta la taratarea pancreasului.


Ovăzul este foarte bun, preparat sub formă de terci din fulgi de ovăz doar cu apă, fără să-i adăugăm sare sau ulei, se consumă de 2 ori pe zi timp de o săptămână .

Infuzia de ovăz este şi ea foarte bună, se toarnă 1 litru de apă clocotită peste 500 gr. de fulgi de ovăz şi se va infuza timp de 1 oră, strecurăm şi vom bea o jumătate de pahar de 3 ori pe zi .


Pătrunjel, usturoi şi lămâie, se ia 300 gr. de usturoi, 300 gr.pătrunjel şi 1 kg. de lămâi. Scoatem sâmburii din lămâi o decojim dar fără a arunca cojile, mărunţim toate cele trei ingrediente prin maşina de tocat amestecîndu-le bine, păstrăm acest amestec în frigider într-un borcan din sticlă, se va administra câte o linguriţă cu un sfert de oră înainte celor trei mese principale.

Iaurt şi hrişcă, 500 ml. de iaurt  şi un pahar cu hrişcă pe care o clătim foarte bine, turnăm iaurtul peste ea apoi lăsăm la infuzat 12 ore, după care împărţim acest amestec în două părţi egale, o parte o vom servi ca mic dejun iar partea a doua o servim în loc de cină. La prânz este indicat să mâncăm legume fierte ca pe un ghiveci,toate preparate la abur şi din când în când câte o fructă. Se va ţine acest regim timp de 10 zile după care se ia pauză 10 zile şi se va repeta tratamentul.

Seminţele de mărar sunt şi ele recomandate în acest tratament naturist pentru pancreas. Se pune o linguriţă de seminţe de mărar într-o cană peste care se toarnă apă clocotită şi se va lăsa la infuzat o oră, apoi strecurăm şi consumăm întregul conţinut pe parcursul unei întregi zile.


În ajutorul tratării pancreatitei sunt bune şi exerciţiile de respiraţie.

- respiră adânc, expiră apoi ţine-ţi respiraţia.

- în momentul reţinerii respiraţiei încordează ușor abdomenul, numără până la trei, relaxează abdomenul.

- efectuând acest exerciţiu de 10 ori pe zi, acesta va contribui la întărirea pancreasului.


                          VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii