Cum ne pregătim corpul pentru un somn bun şi sănătos | Terapia Naturistă


REFLEOXOTERAPIE PENTRU UN SOMN SĂNĂTOS - CE TREBUIE SĂ FACEM ÎNAINTE DE CULCARE

Reflexoterapia, chiar dacă nu cunoaştem foarte multe despre ea, poate fi un bun instrument pentru o bună relaxare înainte de a adormi. 




Este foarte benefică, o putem realiza chiar la noi acasă şi simplu de executat. Înainte de a merge la culcare ar trebui să facem câteva gesturi  care ne va ajuta în a adormi repede şi pentru a avea un somn adânc şi sănătos.

O condiţie, este aceea de a elimina pe cât posibil aparatura electronică din camera unde dormim, iar dacă este posibil de tot şi definitiv.

Apoi vom începe prin gesturi ale refloxoterapiei, este de a apăsa punctul  P preţ de 1 minut folosind degetul mare al mâinii opuse, această mişcare ajută la eliminarea insomniei, reduce anxietatea şi ajută în cazurile de indigestie.





Un alt punct este Poarta Spiritului, acesta ajută la ameliorarea insomniei cauzate de supraexcitaţie, elimină stresul pe fond emoţional, anxietatea şi transpiraţiile reci, vom proceda la apăsarea punctului timp de 1 minut.


O altă metodă este cea alternativă , adică alternăm în apăsarea celor de la mâini dar şi a punctului din talpa piciorului, de care se spune că este şi cel mai pretenţios punct, însă dacă va fi executat corect este şi cel mai eficient, dar aici va trebui să ţinem apăsat 5 minute sau până când ne vom simţi din ce în ce mai somnoroşi.


Un alt punct principal este cel din spatele urechii, undeva între gât şi începutul maxilarului, este punctul care dacă este apăsat mai puternic doare, găsim punctul şi-l stimulăm prin presare timp de 15 minute.


După ce efectuați terapia asupra dumneavoastră, întindeți brațele și picioarele, deplasați-vă lateral și masați umerii și gâtul. Deschidem ochi mari şi-i vom mişca circular de câte trei ori în stânga şi de trei ori în dreapta, apoi repetăm exerciţiul dar de data asta cu ochii închişi.

 După asta ridicăm mâinile împreunate şi respirăm adânc, alternativ respirăm apoi inducem căscatul, facem asta de trei ori, apoi ne băgăm în pat relaxaţi şi gata de un somn excelent.


                                 VĂ DORESC O NOAPTE ŞI UN SOMN LINIŞTIT !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii