Detoxifierea organismului pe cale naturală, simplu, blând şi eficient | Terapia Naturistă


DETOXIFIEREA ORGANISMULUI PE CALE NATURALĂ

Detoxifierea reprezintă cheia către un organism sănătos, datorită faptului că trăim într-un mediu în care toxinele se regăsesc mai peste tot, adică în ceea ce mâncăm, bem, în produsele de îngrijire personală dar şi în aerul pe care îl respirăm.

 Pentru a ne feri de efectele nocive ale acestor toxine, ar trebui să recurgem la cea mai simplă şi eficientă modalitate de detoxifiere adică cea pe cale naturală.

DIETA CU LEGUME ŞI FRUCTE

Consumate în starea lor naturală sau sub forma de sucuri preparate acasă, fructele şi legumele oferă o paletă largă de antioxidanţi, vitamine şi minerale care forţează eliminarea toxinelor. 

Fructele sunt alimente cu o maximă eficienţă când vorbim despre detoxifierea organismului, însă trebuiesc evitate fructele care conţin mult zahăr sau pe cele conservate. Pe durata detoxifierii se recomandă consumul a cel puţin 2 litri de limonadă zilnic.

 Pentru o detoxifiere corectă trebuie să avem în alimentaţie, struguri ( nu mai mult de 100 gr./zi ) aceştia menţin alcalinitatea sângelui, urzica şi păpădia sunt foarte eficiente pentru eliminarea toxinelor fiind diuretice,  merişor care ne aduce o cantitate însemnată de chinină, acesta transformându-se în acid hipuric, foarte eficient pentru curăţarea organismului.

DETOXIFIEREA COLONULUI 

Pentru o detoxifiere ca la carte, prima dată trebuie să începem cu purificarea colonului, aceasta o putem face introducând în alimentaţie cereale, legume şi fructe. 

Datorită compusului mare de fibre, acestea stimulează tranzitul intestinal, eliminând substanţele nefolositoare pentru a nu ne intoxica.

DETOXIFIEREA FICATULUI

Acesta este cel mai important organ de care trebuie să avem grijă când vine vorba despre detoxifiere, el distruge microbii şi viruşii, iar de el depinde starea de sănătate a întregului organism. 

Cu ajutorul plantelor care stimulează secreţia biliară, iar cele care ajută la evacuarea bilei în intestin favorizează drenajul hepatic. Printre plantele care ne ajută la detoxifierea ficatului găsim, ridichea neagră, rozmarinul, cicoarea sălbatică, păpădia.

DETOXIFIEREA PIELII


În general problemele pielii sunt cauzate de eliminarea substanţelor toxice şi acide de către glandele sudoripare, adică pielea se va inflama datorită substanţelor eliminate prin transpiraţie, iar acesta este un avertisment clar că ai nevoie de o detoxifiere, aceasta o putem realiza prin băi calde, masaje, împachetări, stimularea transpiraţiei, frecţie uscată.

REGULI PENTRU O DETOXIFIERE CORECTĂ

- alimentele consumate trebuie să fie proaspete

- consumul de cel puţin 2 litri de apă zilnic

- regimul pe timpul detoxifierii trebuie să conţină 30 % proteine şi 70% vegetale

- eliminarea din meniul zilnic alimentelor tip fast-food

- consumul de minerale şi vitamine ne va proteja eficient ficatul

- exerciţiile fizice ne ajută şi ele la detoxifiere

- renunţarea la cafea, alcool, sare, zahăr, îndulcitori artificiali.

BENEFICIILE DETOXIFIERII 


Aceste diete nu vor aduce decât beneficii asupra organismului nostru, în primul rând că ne va schimba stilul de viaţă de la unul nociv şi dăunător la unul sănătos şi benefic sănătăţii. 

Detoxifierea periodică reduce drastic riscul de apariţie a bolilor şi ne scapă de problemele neplăcute ale acestora.

.
Tu eşti pregătit pentru a începe o detoxifiere a organismului? Respectă-ţi sănătatea şi te va respecta şi ea!


                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii