Tratament natural pentru circulația sanguină deficitară - Terapia Naturistă

 


Tratament natural pentru circulația sanguină deficitară

Conform statisticilor medicale, cei care beau 1-2 cești de cafea pe zi sunt mult mai puțin predispuși să dezvolte tulburări circulatorii și afecțiuni ale sistemului cardiovascular.

Din acest articol veți afla câteva remedii simple și naturale, care vă vor ajuta la rezolvarea problemelor circulatorii, la scăderea nivelului tensiunii arteriale, la restabilirea fluxului liber al sângelui prin artere și la prevenirea dezvoltării bolilor sistemului cardiovascular.

Tulburările circulatorii pot apărea din mai multe motive. Cele mai comune dintre ele sunt:

- niveluri crescute de colesterol din sânge

- lipsa alimentelor bogate în fibre dietetice

- consumul excesiv de sare

- deshidratarea

- consumul excesiv de grăsimi crește nivelul de colesterol din sânge și dăunează vaselor de sânge. Ca urmare, acestea își pierd elasticitatea, ceea ce perturbă fluxul liber al sângelui prin artere și vene. Vasele de sânge deteriorate duc la diferite probleme circulatorii.

Tratament naturist pentru circulația sanguină deficitară 

Masaje terapeutice

O modalitate excelentă de a îmbunătăți circulația este să ne masăm picioarele cu o cremă hidratantă prin mișcări blânde, dar ferme.

Începem masajul cu picioarele și trecem treptat până la șolduri. Acest masaj va îmbunătăți circulația sângelui și va permite sângelui să circule mai liber prin vase.

Produse naturale care reduc tensiunea arterială

Există o serie de legume și fructe care ne ajută în problemele cu circulația sângelui, precum și la scăderea nivelului tensiunii arteriale.

- spanac

- usturoi

- semințe de floarea soarelui

- banane

- boabe de soia

- ciocolată

- avocado

- lapte degresat

- peşte

- citrice

Fumatul și problemele circulatorii 

Nu este un secret pentru nimeni că țigările sunt unul dintre principalii inamici ai sănătății noastre.

Printre numeroasele boli care pot apărea din cauza fumatului, statisticile medicale indică probleme cu circulația sângelui și hipertensiunea arterială.

Circulația sanguină deficitară

Hidroterapie

Hidroterapia este un tip de masaj terapeutic care se efectuează alternativ cu jeturi puternice de apă caldă și rece. Această terapie eficientă activează procesul de circulație a sângelui și restabilește fluxul normal de sânge prin vase.

Ardei iute

Ardeii iuți conțin elementul capsaicin, care are capacitatea de a stimula și activă sistemul cardiovascular și, de asemenea, ajută la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol din sânge.

În plus, ardeiul iute reduce riscul de a dezvolta o serie de boli, cum ar fi, de exemplu, arterioscleroză (întărirea arterelor care provoacă probleme la nivelul sistemului circulator).

Exerciții vasculare: ridicăm picioarele

Când ajungem acasă de la serviciu, ne întindem puțin pentru a ne odihni și a ne relaxa după o zi grea. În același timp, ridicăm picioarele astfel încât să fie deasupra nivelului corpului. Acest exercițiu simplu va ajuta sângele să circule mai liber prin vase și să activeze procesul de circulație în picioare.

Băi de picioare

Băile pentru picioare sunt un alt mod simplu și eficient de a restabili circulația sângelui.

Obișnuința de a să pregăti băi în fiecare seară și, înainte de culcare, punem picioarele într-un lighean cu apă fierbinte timp de o jumătate de oră, la care am adăugat în prealabil rădăcină de ghimbir măcinată (1/4 din rădăcină).

 Astfel de băi ne vor ajuta să ne relaxăm și, de asemenea, să îmbunătățim circulația sângelui.

Ginkgo biloba

Extractul din frunze face parte din multe medicamente și este folosit activ în medicina populară.

Medicii recomandă acest remediu natural celor care au probleme cu circulaţia sângelui, deoarece ginkgo biloba are capacitatea de a dilata vasele de sânge și îmbunătățește elasticitatea pereților arterelor, ceea ce ajută la circulația sângelui mai rapid și mai liber.

Vin roșu

A bea un pahar de vin roșu în fiecare zi la cină este o modalitate excelentă de a restabili circulația. Nu abuzați de alcool: un pahar pe zi este util, dar nu mai mult!

Dacă avem probleme cu circulația sângelui, este foarte important să reducem pe cât posibil consumul de alimente sărate, sau chiar mai bine, să le eliminăm complet din alimentația noastră zilnică.

După cum arată practica medicală, sarea crește tensiunea arterială și contribuie la retenția de lichide în organism. Acest lucru, la rândul său, crește riscul de a dezvolta boli ale sistemului cardiovascular și perturbă procesul circulator.

Exerciții fizice: moderat, dar regulat

Există un exercițiu fizic foarte simplu pe care îl putem face în fiecare zi pentru a îmbunătăți circulația și a preveni apariția bolilor sistemului cardiovascular – mersul pe jos!

Indicat este să mergem cel puțin jumătate de oră pe zi. Drumețiile combinate cu o alimentație sănătoasă sunt cheia unui stil de viață sănătos!

            VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii