Sucul proaspăt de portocale - sănătatea dimineților | Terapia Naturistă



DE CE SĂ BEI SUC NATURAL PROASPĂT DE PORTOCALE  DIMINEAŢA

Personal, nu că asta ar conta, îmi place să beau dimineaţa la cafea şi un pahar de suc de portocale proaspăt preparat din mai multe motive, îmi place prospeţimea lui, gustul inconfundabil dar mi se pare că se completează excelent cu aroma cafelei, dar şi pentru următoarele beneficii :

- nu are colesterol şi grăsimi, ceea ce îl face să fie un dulce sănătos al dimineţilor.

- specialiştii ne recomandă să consumăm cinci fructe şi legume proaspete pe zi, lucru ce este destul de anevoios de atins, însă dacă facem un suc din portocale de dimineaţă din 2 fructe, ne mai rămân trei de consumat, ceea ce este mai lesne de realizat.

- are un bogat conţinut de vitamina C care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi distrucţie a celulelor, ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar dar ne asigură şi aportul zilnic de zinc 100%, iar asta doar dintr-un singur pahar.

- conţine acid folic care este foarte important pentru femei, dar mai ales pentru cele însărcinate, ajută la prevenirea unor posibile malformaţii a sarcinii dar şi la producerea celulelor roşii din sânge.


- conţine potasiu care ne ajută foarte mult în efortul fizic fiind necesar pentru celulele musculare, dar ajută şi sistemul cardiovascular, un singur pahar din acest suc gustos nu conţine mai mult de 14 % din necesarul zilnic de potasiu, însă este un început pentru o dimineaţă reuşită.

- poate fi îmbogăţit cu calciu care este vital pentru sănătatea noastră, iar sucul de portocale în amestec cu iaurturi este o excelentă sursă de a ne oferi calciul de care avem nevoie.

- mirosul te va face fericit, deoarece mulţi dintre noi asociem acest miros cu sărbătorile de iarnă, lucru care ne va îmbunătăţii starea de spirit.

- sucul de portocale are şi un minus pentru persoanele ce suferă de aciditate gastrică mărită, atunci efectul va fi unul exact invers.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii