LEACUL MINUNE AL IERNII - CEAIUL DE VÂSC



LEACUL MINUNE AL IERNII - CEAIUL DE VÂSC 

Vâscul este o plantă ce paraziteză pomii fructiferi . De la această plantă se poate folosi ramurile tinere şi frunzele, care au un bogat conţinut de vitamina C şi E , acid oleanolic,sponine,alcooli , aceticolină.


Se poate recolta pe tot parcursul anului iar uscarea se va face numai pe cale naturală , în încăperi întunecpase şi bine aerisite, boabele nu sunt bune de consum.

Vâscul este benefic doar cel ce creşte în pomi ca păr , măr , prun , brad , gutui pin, mesteacăn, trandafir , iar cel mai valoros este cel crescut în măr. Cel ce creşte în nuc , stejar, tei, arţar,salcie  este foarte toxic iar consumul lui poate fi fatal.

Întăreşte sistemul imunitar , fiind foarte eficient şi în dereglările hormonale.

Tratamentul din vâsc macerat poate încetini evoluţia cancerului având proprietatea de a inhiba creşterea acelor tumori caceroase.

Tratează hipertensiunea arterială şi poate diminua simptomele de ameţeală , vâjâiotul în urechi , tulburări de vedere , tahicardii, fortificând totodată activitatea cardiacă , scade tensiunea arterială şi vindecă unele sechele în urma unui accident vascular.


Se recomandă în tratarea bolilor de inimă ca ateroscleroza,ischemie cardiacă ,hipertensiune, palpitaţii.

Este recomandat şi pentru menopauză folosind pulberea de vâsc, se mai recomandă şi în cazuri de hemoragie datorită proprietăţilor sale hemostatice.Pentru asta se va consuma zilnic câte o cană de ceai de vâsc dar doar pentru o scurtă perioadă de timp.

Ceaiul de vâsc reglează nivelul glicemiei , are efecte stimulatoare asupra metabolismului şi pancreasului, o cură de 3-4 luni cu ceai de vâsc reglează nivelul glicemiei . Sub formă de ceai este benefic şi în bolile de ficat , sub formă de pulbere este indicat pentru balonări , ulcer şi pentru probleme digestive.

Frunzele vâscului fluidizează secreţiile bronşice , măresc rezistenţa la stres şi calmează spasmele , calmează crizele respiratorii pentru cei cu astm.

TRATAMENTUL CU VÂSC SE FACE NUMAI SUB CONTROL MEDICAL.

Acest ceai îl puteţi găsi şi în magazinele de specialitate, şi este recomandat să fie achiziţionat din aceste magazine .



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii