Cum ne dezinfectăm şi curăţăm limba pe cale naturală



CUM SCĂPĂM DE BACTERIILE DIN CAVITATEA BUCALĂ PE CALE NATURALĂ

Nu este suficient că zilnic vom spăla dantura , iar cu această operaţiune am rezolvat igiena orală , nu luăm în calcul gingiile şi limba care din când în când trebuiesc curăţate şi dezinfectate .

 Ştim cu toţii că o igienă precară a gurii ne poate îmbolnăvi destul de grav , de accea trebuie să acordăm o mai mare atenţie acestui fapt.


 Iată câteva metode naturale care ne vor ajută în această operaţiune :

- sarea este foarte recomandată pentru curăţarea limbii deoarece starea sa abrazivă vor curăţa limba de celulele moarte şi contaminate., aşa că vom pune sare pe limbă , nu foarte multă şi nici foarte fină , apoi frecăm  uşor cu mişcări circulare 1 minut cu ajutorul unei periuţe de dinţi preţ de 1 minut , după care clătim bine de preferat cu apă călduţă şi urmează procedeul dimineaţa şi seara.

- o altă metodă de curăţarea limbii este chiar cu periuţa de dinţi însă cu dosul acesteia , dinspre baza spre vârful limbii fără să apăsăm prea tare.

- turemericul este un bun antiseptic , iar recomandarea este să-l combinăm cu puţină zeamă de lămâi iar astfel vom obţine o pastă cu care frecăm limba preţ de 2 minute după care clătim .

- chiar dcă este contestat pentru mirosul său , contrar aşteptărilor usturoiul este foarte eficient consumat crud deaorece va elimina bacteriile din cavitatea bucală şi ne va curăţa limba.


- aloe vera este una dintre cele mai eficiente plante cu efecte antiinflamatorii , iar pentru a elimina bacteriile din cavitatea bucală nu trebuie decât să ne clătim gura cu o lingură de zeamă de aloe vera pe care o vom plimba prin toată gura , după care vom scuipa şi clătim gura cu apă călduţă.

- pentru a prepara o apă de gură chiar la noi acasă vom combina o linguriţă de mentă , una de muşeţel , una de salvie şi un puţină sare , amestecăm bine şi vom turna peste mixul de plante 7-800 ml. de apă clocotită , vom lăsa să se răcească şi vom mai adăuga o linguriţă de sare.

Vom folosi această apă de gură aromată pentru gargară şi asta numai după ce ne-am spălat pe dinţi.

                        VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii