SUCUL DIN ORZ VERDE ŞI BENEFICIILE SALE Nici nu ne imaginăm ce beneficii majore are sucul de orz verde asupra sănătăţii noastre , el este o sursă bogată de minerale şi enzime detoxifiante extrem de puternice , deoarece orzul verde conţine proteine , potasiu ,siliciu , fier , calciu , minerale de care organismul nostru are foarte mare nevoie dar şi vitamine precum A ,B ,C.
Ca să înţelegem cât de valoros este orzul verde pentru organism iată câteva detalii comparative : Orzul verde conţine : - de 250 de ori mai multă vitamina A decât salata verde - de 7 ori mai multă vitamina C decât faimoaseleor portocale - de 11 ori mai mult calciu decât laptele - de 10 ori mai mult fier decât ţelina - de 25 de ori mai mult potasiu ca mai cunoscutele banane - de 10 ori mai multă vitamină B1 ca spanacul Aceste date sunt menite să vă convingă cât de bun este orzul verde care pe lângă efectului detoxifiant foarte puternic , el are şi un bogat conţinut de fibre ceea ce îl recomandă în curele de slăbire şi pentru a controla greutatea. Sucul obţinut din orz verde ne reglează metabolismul, combate oboseala psihică şi fizică . Dacă aveţi nevoie de acest suc şi vreţi să-l folosiţi îl puteţi găsi în farmacii sub titulatura de SOD natural sau îl putem cultiva chiar noi în casă , balcon sau grădină.
Pentru a obţine orzul verde vom folosi o tavă în care punem un strat de pământ cu o grosime aproximativ de 3 cm şi vom însămânţa boabe de orz la o distanţă de 1 cm unul faţă de celălalt. Sau putem folosi aceiaşi metodă când punem grâul la încolţit de Sf. Andrei . Tava o vom aşeza la lumină şi soare pe care o vom uda la interval de 3 zile , iar în câteva săptămâni vom avea orz verde răsărit şi înalt de 15 cm. , acesta este momentul prielnic să recoltăm firele de orz verde. Vom tăia tulpinile cam la 1 cm deasupra solului deoarece dacă le vom uda ele vor mai creşte de 2 ori , spălăm bine şi le vom da prin maşina de tocat . Tocătura rezultată o vom trece prin blender sau o stoarcem prin tifon , colectând sucul într-o cană sau pahar. Vom amesteca 50 ml . de suc cu 100 ml. de apă plată . Vom bea 50 ml .de 3 ori pe zi înainte de mese pe o perioadă de 3 săptămâni , timp în care vom evita consumul de carne roşie ,zahări , carne roşie şi carnea procesată ,lapte dulce ,produsele de patiserie ,băuturile dulci şi acidulate prăjelile sarea iodată şi rafinată ,gluten. VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii