Încă o plantă care ne ajută să renunțăm la fumat | Terapia Naturistă



 PLANTA CARE TE AJUTĂ SĂ RENUNŢI LA FUMAT

Cunoscută şi sub denumirea populară de trestia mirositoare, obligeana este folosită foarte des în tratarea bolilor de stomac, combate eficient constipaţia, redă pofta de mâncare, calmează cu succes spasmele intestinale, dar mai are o proprietate extrem de folositoare pentru fumători, alungă dependenţa de a fuma. 


Bineînţeles că vor fi voci care vor comenta, am luat, şi nu mi-a făcut nimic, însă, fără voinţă şi fără puţină luptă cu tine, nu vei putea realiza nimic, chiar şi de a te lăsa de fumat. Cu toţii, când este vorba despre fumat, ca să scăpăm de gura oamenilor de lângă noi, care cu adevărat ne vor binele, spunem ,,de la 1 ianuarie ..le las!

 Uite că 1 ianuarie a trecut! Când nu ai voinţă şi forţă mentală, găseşti tot felul de motive, o să găsesc în comentarii...TU TE-AI LĂSAT? etc...DA, M-AM LĂSAT!

De asta scriu acest articol, să vă vin în ajutor, cu câteva sfaturi.

Obligeana este recomandată persoanelor dependente de alcool şi tutun, taie pofta de a fuma, susţinând organismul pe perioada dezintoxicării, aşadar rădăcina de obligeană mestecată te dezobişnuieşte de fumat.


Ştiai că organismul începe să-şi revină la 20 de minute după ce renunţi la ţigări? Tensiunea arterială revine la valorile normale, iar la nici o zi plămânii încep să se cureţe de substanţele nocive. La 30 ani dacă renunţi la fumat, asta spun specialişti, îţi va aduce 10 ani de viaţă în plus, cei care o fac la 40 mai pot câştiga 9 şi tot aşa. 

Şi cei ce au fost diagnosticaţi cu afecţiuni cardiace severe şi se vor lăsa de ţigări, astfel dacă au renunţat la fumat există riscul de două ori mai mic de a face un alt infarct, faţă de cel ce continuă să fumeze.

Specialiştii spun, că primele 48 ore sunt foarte importante, dar şi cele mai grele, deoarece în tot acest interval de timp corpul se va curăţa de rămăşiţele de nicotină şi va resimtiţi din plin lipsa acesteia. La 72 ore, respiraţia va fi mult mai uşoară, iar odată cu ea va creşte şi nivelul de energie. Între 2 -12 săpămâni, circulaţia sangvină se îmbunătăţeşte total. 

Însă nu uitaţi un lucru, că totul pleacă de la cap şi că, renunţând la fumat, vă faceţi bine vouă, în primul rând, apoi celor dragi, apoi bugetului familiei şi, nu în ultimul rând vă veţi recâştiga libertatea, de care cu siguranţă aţi uitat, iar panica reală când vedeaţi 3-4 ţigări în pachet şi teama că rămâneți fără vor dispărea, iar odată cu ea şi dependenţa.


                                      VĂ DORESC MULTĂ VOINȚĂ ȘI PUTERE !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii