Cum să preparăm un bitter digestiv chiar la noi acasă | Terapia Naturistă



CUM SĂ OBŢINEM UN BITTER DIGESTIV NATURAL

După cum cunoaştem, bitterul digestiv este un remediu cu efecte tonice asupra digestiei.

Sunt foarte recomandate în momentele în care mâncăm prea mult sau când preparatele sunt bogate în carbohidraţi, calorii, grăsimi, zahăr, sare iar toate aceste afectează procesele digestive.


Practic bitterul digestiv se consumă înainte de masă cu un sfert de oră, crescând activitatea intestinală, pregătind organismul să primească alimentele. Ştim cu toţii că bitterul are un gust amar ceea ce va stimula ficatul şi producţia de sucuri digestive ajutând stomacul să digere mult mau bine.

Bitterul digestiv are un efect binefăcător asupra stomacului supra-încărcat ajutându-l foarte mult în descompunerea alimentelor dar reducea şi pofta de mâncare.

Aceste băuturi le găsim în comerţ, însă cu toţii ştim că preparat de noi, este mai natural şi mai puţin costisitor.

IATĂ DE CE AVEM NEVOIE SĂ PREPARĂM PROPRIUL BITTER DIGESTIV:

- 3 frunze proaspete de salvie

- 2 linguri de ceai de păpădie

- 1 portocală medie

- 8 păstăi de cardamom

- 250 ml. de votcă(gin sau rom alb)


Decojim portocala şi curăţăm membrana albă de dedesubul acesteia, apoi o vom toca în bucăţi mici pe care le vom pune într-un borcan de sticlă de cca 4-500 ml., adăugăm ceaiul de păpădie, frunzele de salvie şi boabele de cardamom, turnăm alcoolul peste toate ingredientele până la umplere, apoi punem capacul.

 Păstrăm borcanul ferit de căldură şi lumină  timp de 16 -21 de zile, filtră şi vom depozita lichidul obţinut într-o sticlă închisă la culoare.

Acum că am obţinut un bitter digestiv natural vom consuma un vărf de linguriţă cu 15 minute înainte de masă, în cazuri de arsuri stomacale, indigestii sau stomac deranjat.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii