Cum scăpăm de excesul de sare din organism și din alimentație | Cafeneaua Subiectelor



CUM SCĂPĂM DE EXCESUL DE SARE DIN ORGANISM ŞI DIN ALIMENTAŢIE


Ştim cu toţii că sarea este nelipsită din aproape orice mâncare şi este ingerdientul pe care îl găsim în orice bucătărie , însă studiile realizate de-a lungul multor ani au concluzionat că sarea  consumată în exces dăunează sănătăţii noastre.


Tot atât de adevărat este şi faptul că organismul nostru are nevoie de sare sau sodiu pentru a funcţiona în parametrii normali , însă specialiştii arată faptul că sarea poate fi asimilată şi din alte surse nu numai din starea ei brută .

Studiile au arătat faptul că abuzul de sare duce la grave afecţiuni ca , bolile cardiovasculare , atacurile de cord şi multe altele., ea fiind şi prima responsabilă de retenţia apei în organism.

Consumând mai multă apă între 6-8 pahare zilnic , aceasta elimină toxinele şi deşeurile reţinute de corp prin urină.


Am putea elimina sarea din alimentaţie , chiar dacă ea este cuprinsă în majoritatea reţetelor culinare noi am putea scade cantitatea de sare din mâncarea preparată chiar de noi .

Misiunea de a elimina sarea  din meniul zilnic este cumva facilă dacă apelăm la alternative ca piper negru, usturoi , oregano , pătrunjel , rozmarin , oregano 

Nici exerciţiile fizice nu sunt de neglijat în a elimina sarea din organism,se ştie faptul că sarea este eliminată în cantităţi seminficative prin transpiraţie , iar ca să transpirăm facem două lucruri foarte benefice pentru sănătatea noastră , eliminăm excesul de sare şi ne menţinem tonusul muscular, cardiac, circulator ,într-o stare bună, însă nu uita ca după aceste exerciţii solicitante trebuie să te hidratezi corespunzător .

Un studiu a arătat faptul că românii consumă dublu cantitatea de sare admisă .

                     VĂ DORESC SĂNĂTATE ,CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii