
CUM PREPARĂM SUCUL DE ROŞII ŞI LA CE NE AJUTĂ
Specialiştii au ajuns la concluzia că roşia este o legumă extrem de benefică pentru organism, însă nu legumă atinge pragul cel mai înalt al beneficiilor sale asupra sănătăţii, ci SUCUL DE ROŞII.
Iată mai jos care sunt beneficiile sucului de roşii: luptă împotriva cancerului – mai ales de cancerul de sân, colon, prostata, plămâni sau pancreas.
Sucul de roşii ajută la detoxifierea organismului, fiind un foarte bun antioxidant, iar 70% din necesarul de vitamina C din organism este dat de un singur pahar de suc de roşii.
Scade nivelul colesterolului –, sucul de roşii creşte colesterolul bun şi îl scade pe cel rău. În plus, sucul de roşii are în componenţa sa o cantitate mare de niacina (vitamina B3) care stabilizează nivelul de colesterol din sânge. Dacă ai colesterolul mărit, specialiştii recomanda să consumi zilnic câte un pahar cu suc proaspăt de roşii.
Îmbunătăţeşte vederea – acesta previne afecţiunile oculare, datorită conţinutului de vitamina A, luteina şi zeaxantina, printre cei mai buni antioxidanţi ce protejează retina.
Iată cum se prepară sucul de roşii:
Pentru a prepara un pahar cu suc de roşii ai nevoie de:
- 3 roşii
- 1 linguriţă de zeamă proaspătă de lămâie
- un praf de sare
- un praf de busuioc
Mod de preparare:
Se spală roşiile, se taie în bucăţi mici, îndepărtându-se cotoarele şi apoi se adaugă într-un blender, alături de praful de sare şi busuioc.
Se toarnă sucul în pahar şi apoi şi zeama de lămâie.
Se recomandă ca acest suc de roşii să se consume înainte de masă de prânz.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii