Tratamente naturiste împotriva hemoroizilor | Terapia Naturistă



CUM LUPTĂM ÎMPOTRIVA HEMOROIZILOR PE CALE NATURALĂ

Din păcate din ce în ce mai mulţi oameni suferă de această afecţiune strasantă, dureroasă şi destul de serioasă când vine vorba să ne desfăşurăm activităţile zilnic . Statul prea mult timp pe scaun, alimentaţia, stresul, după naştere, consumul de alcool sunt doar câteva din cauzele care favorizează apariţia hemoroizilor. Nu mulţi au curajul să meargă la operaţii pentru extirparea acestora, însă în sprijinul lor sunt remediile naturiste, care le pot vindeca dureroasa problemă.

- Sâmburii de măsline - sunt recomandaţi pentru tratarea hemoroizilor, vom înghiţi un sâmbure dimineaţa pe stomacul gol timp de 30-60 de zile, acest procedeu nu combate numai hemoroizii dar ajută tranzitul intestinal şi constipaţia.

- O altă metodă sunt băile de şezut, care se vor face seara în perioadele când durerea este mai concentrată, după duş înainte de culcare vom face băi de şezut  urmate de aplicări al unui unguent din gălbenele. Vom face o infuzie de - mărul lupului, gălbenele, muşeţel, ceai de coada calului, busuioc, pelin, coada şoricelului, năpraznic, ceai de rădăcină de tătăneasă. Se pun 6 linguriţe de plantă la litru de apă (a nu se înţelege că vom pune câte 6 linguriţe din fiecare, infuzia o facem dintr-o singură plantă).

După baia de şezut se introduce şi un supozitor cu propolis.

- Tărâţele de grâu sunt excelente pentru băile de şezut - punem la fiert 2 litri de apă iar când va începe să clocotească adăugăm două căni de tărâţe de grâu, lăsăm să se răcească şi filtrăm, punem lichidul obţinut într-un lighean şi se fac băi de şezut timp de 10 minute, dimineaţa şi seara. După baie se unge locul cu cremă de gălbenele.

- Alifia cu propolis este foarte eficientă - vom preapra din 500 gr. de unt şi 150 gr. de propolis. Vom topi untul, apoi vom adăuga propolisul bine mărunţit şi mai fierbem încă 10 minute din momentul din care am adăugat şi propolisul. Vom mesteca continuu să  nu se lipească, dăm jos de pe foc şi filtrăm prin tifon dublu și vom depozita în sticle. Vom folosi cremă după fiecare baie de şezut.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii