Remedii naturiste împotriva călcâielor uscate și crăpate | Terapia Naturistă



CĂLCÂIE USCATE - REMEDII NATURISTE

Sezonul rece a trecut, însă nu fără a lăsa urme neplăcute când vine vorba despre călcâiele crăpate, iar asta și datorită faptului, că organismul pe perioada anotimpului rece nu consumă o cantitate așa mare de apă ca în sezonul cald. Lipsa unei hidratări corespunzătoare face ca acestă problemă să ne dea bătăi de cap.




În afara faptului că are un aspect destul de neîngrijit, este și deranjant, mai ales când vine căldura întâmpinăm probleme la încălțarea șosetelor sau a ciorapilor de damă. În sezonul rece purtăm încălțăminte de iarnă, îmblănite, iar asta face ca piciorul să nu fie chiar atât de aerisit, iar lipsa vitaminelor din organism vor provoca aceste mici probleme.

Din păcate pentru multe persoane, nu este suficient să folosească creme hidratante și să poată scăpa de acest inconvenient.

Pentru a evita și remedia aceste probleme în timp util, putem recurge cu încredere la câteva remedii naturiste care ne vor ajuta să eliminăm cu succes aceste aspecte.



Unul dintre remedii este apa fierbinte cu bicarbonat de sodiu, un procedeu pe cât de simplu pe atât de eficient. Vom înmuia picioarele în apă fierbinte (preț de 20 de minute) în care adăugăm 1 lingură de bicarbonat la 3 litri de apă, picioarele se vor înmuia iar asta va facilita exfolierea și hidratarea.

Un alt procedeu este sarea de mare și uleiul de măsline din care vom face un amestec din părți egale. Cunoaștem faptul că sarea de mare este un excelent exfoliant al celulelor moarte, iar uleiul de măsline este un foarte puternic hidratant care hrănește pielea în profunzime. După baie masăm picioarele cu acest amestec timp de 5 minute, în care vom insista mai mult pe zona călcâielor.

Un alt procedeu eficient împotriva călcâielor crăpate și uscate este uleiul de migdale și mierea de albine, despre care se spune că este cel mai bun remediu naturist pentru călcâie și tălpi. Vom amesteca 3 linguri de ulei de migdale cu o lingură de miere, masăm bine zona călcâielor și tălpile apoi lăsăm să acționeze preț de 30 de minute.

Un alt factor important pentru sănătatea noastră este consumul de apă, pe care ar trebui  să o consumăm chiar și atunci când nu ne este sete. Consumul de apă corespunzător va elimina foarte multe din problemele de sănătate cu care ne confruntăm zilnic.

                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii