Sucul de ţelină şi sănătatea | Terapia Naturistă



          Cum obţinem sucul de ţelină şi la ce ne ajută

Ţelina conţine numeroase substanţe benefice sănătăţii noastre cu efecte vindecătoare, însă nu mulţi cunosc faptul că aceste substanţe se găsesc în cantităţi mai mari în coaja acesteia, având în componenţa sa substanţe antifungice şi antibiotice, asta înssemnând ca să ne putem bucura pe deplin de calităţile sale terapeutice, ea trebuie consumată cu tot cu coajă.


 Conţine vitaminele C, B1, B2, B6, B9, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier  şi mai toate mineralele care au rolul de a ne menţine sănătos sistemul nervos şi cel endocrin.

Sucul de ţelină are beneficii surprinzătoare în reumatism, având efecte de ameliorare în mai toate formele reumatismale, elimină substanţele toxice, având şi efecte antiinflamatoare şi calmante pentru dureri ale articulaţiilor. Se recomandă o cură de 1 lună cu suc de rădăcină de ţelină, 100 ml. zilnic pe stomacul gol.

Luptă împotriva afecţiunilor pulmonare, datorită proprietăţilor sale antispastice, emoliente, expectorante şi antibiotice, sucul de ţelină întăreşte imunitatea, stopează înmulţirea bacteriilor şi calmează tusea.

Consumând 50 ml. de suc de ţelină înaintea meselor, acesta ne va ajuta în lupta cu kilogramele nedorite datorită efectelor sale diuretice, ajutând la eliminarea excesului de apă din organis el mai are şi proprietatea de a ţine sub control apetitul alimentar iar datorită fibrelor pe care le conţine, ne va ajuta să avem o digestie optimă şi ne va curăţa colonul într-un mod natural.

În cazurile de hipertensiune sucul de ţelină va dilata şi relaxa vasele de sânge. O cură de 7 zile cu 100 ml. zilnic sunt de ajuns de a ne asigura efecte care pot dura şi 21 de zile, scăzând semnificativ tensiunea arterială.

Pentru artimie şi insuficienţă cardiacă, având un conţinut bogat de potasiu şi magneziu, sucul de ţelină are o puternică calitate de a ne stabiliza ritmul cardiac.

Sucul de ţelină este recomandat şi în tratarea cistitei , datorită conţinutului de substanţe antibiotice şi cu o puternică şi importantă calitate de a alcaliniza urina sucul de ţelină în combinaţie cu suc de morcov este un miracol în tratamentul cistitei.

Cu un conţinut bogat de fibre alimentare şi a efectelor sale de stimulare a eliminării bile din colecist ,sucul de ţelină este un bun aliat în prevenirea litiazei biliare. 

Datorită conţinutului său de săruri de potasiu şi magneziu acesta devine un foarte bun diuretic iar conţinutul său de substanţe antiinflamatoare renale, ajută la prevenirea formări calculilor. Se administrează 100 ml. de suc de ţelină ( frunze şi rădăcină) zilnic pe o perioadă de 14 zile.

Contraindicaţiile sucului de ţelină nu este recomandat femeilor însărcinate, iar pentru persoanele care fac o cură cu acest suc nu le este recomandat să se expună razelor solare.


CUM PREPARĂM SUCUL 


Vom spăla bine ţelina şi o vom tăia în bucăţi, după care le vom pune în blender, la nevoie vom putea adăuga şi puţină apă plată, iar în funcţie de destinaţie îi vom adăuga şi frunzele.


             
                        VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii