Cum îţi testezi sănătatea cu ajutorul sfeclei roşii | Terapia Naturistă



SFECLA ROŞIE ŞI BENEFICIILE SALE EXTRAORDINARE ASUPRA SĂNĂTĂŢII

 Cunoscută de ani de zile ca fiind protectoarea ficatului, studiile au arătat că sfecla roşie este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea noastră, reprezentând o excelentă sursă de mangan, potasiu şi de vitamina B.

Sucul de sfeclă este foarte benefic şi ne ajută la:

- ajută la vindecarea bolilor ale vezicii biliare, la vindecarea gutei şi scade colesterolul

- împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele sanguine

- ajută la întărirea muşchiului inimii, datorită conţinutului său bogat de potasiu

- elimină toxinele din organism şi previne apariţia cancerului

- scade tensiunea arterială şi implicit previne apariţia bolilor cardiovasculare şi atacurile de inimă

- menţine şi dezvoltă ţesutul muscular 

- are efecte benefice asupra glandei tiroide datorită conţinutului mare de iod

- sucul de sfeclă roşie are efecte antiiflamatorii 

- are efect energizant, fiind recomandat să fie consumat dimineaţa

- stimulează producţia de celule roşii

Consumaţi zilnic 100 ml. de suc din sfeclă roşie şi mâncaţi o salată de sfeclă crudă rasă prin răzătoarea fină.

 Repetând acest procedu timp de 3 zile şi urmăriţi dacă culoarea urinei se va schimba. Dacă urina nu îşi schimbă culoarea înseamnă  că ai probleme serioase de sănătate.



 Dacă culoarea devine foarte închisă atunci nu aveţi de ce să vă faceţi griji.

  Cum obţineţi sucul

Spălaţi sfecla bine, apoi tăiaţi-o în bucăţi, după care o puneţi într-un blender cu tot cu coajă.

Combinaţi sfecla cu morcov

Consumaţi zilnic 150 g. de salată din sfeclă roşie crudă în combinaţie cu ţelină, morcov, pătrunjel, salată verde, varză roşie, mai puteţi adăuga sare, ulei, puţin hrean ras iar oţet după gust şi chiar şi puţină miere.

                VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii