
CUM PREPARĂM CEAIUL DE LĂMÂIE
Lămâile sunte cele mai răspândite citrice din lume, ele provin din Asia şi sunt folosite în multe scopuri, de la culinare până la industria medicamentelor, cosmetică chiar şi în producerea unor substanţe de curăţire.
Ceaiul de lămâie ajută foarte mult la detoxifierea ficatului şi este recomandat consumul său măcar de 4 ori săptămânal, dimineaţa pe stomacul gol.
Datorită conţinutului mare de vitamina C, ne întăreşte sistemul imunitar, accelerează metabolismul, implicit împiedică depunerea de grăsime, reduce oboseala, are efecte antiseptice, prevenind şi înlăturând infecţiile, ajută la reglarea tensiunii arteriale, luptă eficient împotriva răcelilor şi gripelor, scade nivelul colesterolului, previne şi elimină pietrele de la rinichi.
Cum preparăm ceaiul de lămâie
Punem la fiert 300 ml. de apă, tăiem o jumătate de lămâie pe care o vom stoarce, iar sucul obţinut îl vom pune în apă şi aşteptăm până va da în clocot, astupăm ibricul şi-l lăsăm la infuzat cca. 10 minute, apoi îl vom putea îndulci cu o linguriţă de miere.
Pentru ceai de lămâie cu ghimbir vom adăuga o linguriţă de ghimbir ras în apă odată cu zeama de lămâie.
Pentru ceai de lămâie cu bicarbonat vom adăuga o linguriţă de bicarbonat odată cu zeama de lămâie şi vom amesteca.
Pentru ceai de lămâie cu cu pudră de ardei, adăugăm o jumătate de linguriţă de pudră de ardei în apă împreună cu zeama de lămâie.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii