Remedii naturiste din coji de nucă | Terapia Naturistă



REMEDII NATURISTE CU COJI DE NUCĂ

Mulţi dintre noi considerăm cojile nucilor nefolositoare şi de fiecare dată după ce curăţăm nucile de coji, le aruncăm însă nu ştim ce calităţi curative extraordinare conțin banalele coji. Despre miezul nucilor cunoaştem câte şi ce proprietăţi excelente au pentru sănătatea noastră , dar să nu uităm că şi cojile lor sunt extrem de bune şi folositoare. Ele sunt folosite cel mai des sub forma ceaiului. 


Cel mai cunoscut efect al ceaiului din coji de nucă este acela că este foarte bun pentru circulaţia sângelui având proprietatea de a subţia sângele îngroşat. Pentru acest efect mai putem adăuga şi maceratul de nuci. 


Tocăm mărunt coaja de la 14 nuci uscate şi se pun la macerat pentru 75 de zile în 500 ml. de ţuică de casă. Se va administra câte o lingură din lichidul obţinut, dimineaţa pe stomacul gol pentru : tromboză, curăţarea vaselor de sânge, depuneri de săruri, tumori, mastopatie fibromatoasă, chisturi.

Ceaiul din coji de nucă ne mai ajută şi la întărirea stomacului, incontinenţei urinare, îmbunătăţirea funcţiilor ficatului, infecţiilor cu streptococi, stafilococi, micoze sau chiar sifilis.

Ceaiul din coji de nuci este foarte bun şi pentru combaterea şi tratarea tusei. Ceaiul se prepară simplu cu o mână de coji de nucă pe care le punem la fiert în cca. 300-350 ml. apă şi le vom ţine până vor da în clocot după care îl vom consuma cald și nu fierbinte cum s-ar crede.Vom îndulci după gust cu miere, lămâie sau simplu fără să adăugăm nimic.

O altă metodă de a scăpa de tuse tot cu ajutorul cojilor de nucă este de a prepara un sirop. Se sparg 10 nuci, dar doar cât să crăpăm nuca şi le punem la fiert în 500 ml. de apă, de preferat plată, mai adăugăm 10 linguri de zahăr şi lăsăm să fiarbă până capătă consistenţa unui sirop. Acest sirop este bun pentru tuse, pentru creşterea imunităţii, pentru răceală. Se vor administra de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara câte o linguriţă după mesă.

Acest ceai îi ajută şi pe bolnavii de ulcer, preparându-se un ceai din membranele ce despart miezul nucii,  cinci astfel de mebrane şi 250 ml. de apă clocotită, după care îl vom infuza într-un termos timp de o oră, îl vom strecura şi se va administra câte o linguriţă dimineaţa pe stomacul gol.

Este recomandat şi persoanelor cu deficienţe de calciu, aceştia fiind sfătuiţi să consume constant acest ceai, cam 0,5 -1 l zilnic.


În afecţiuni ca boli ale tractului digestiv, tiroidoză, diabet, colită, hipertensiune, se va face o tinctură din membranele uscate ale cojilor de nucă, se pun într-un borcan de 0,5 l, se va umple cam o treime din capacitatea borcanului cu membrane, după care vom turna ţuică până borcanul se va umple pe care-l vom lăsa la macerat pentru 3 săptămâni.  

Strecurăm lichidul obţinut şi îl vom depozita într-un recipient din sticlă închis la culoare şi ferit de căldură, frig sau lumină. Se va administra zilnic câte o lingură diluată în 100 ml. de apă înainte de masă.


               VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii