Seminţele de armurariu şi beneficiile sale | Terapia Naturistă



CUM CONSUMĂM SEMINŢELE DE ARMURARIU ŞI LA CE NE AJUTĂ

Multe studii au arătat faptul că seminţele armurariului sunt foarte benefice pentru prevenirea şi deteriorarea ficatului,  din cauza consumului excesiv de alcool şi a administrării de medicamente sintetice.



Seminţele armurariului conţine un flavonol numit SYLIBUM care acţionează asupra membranei celulare ale ficatului, astfel protejând celulele ficatului.

Acest flavonol este un bun antioxidant, reuşind să neutralizeze toxinele să frâneze oxidarea şi să menţină funcţiile ficatului la parametrii optimi.

Seminţele armurariului accelerează vindecarea şi regenerarea ficatului de patru ori mai mult decât rata sa normală în urma îmbolnăvirii acestuia din cauza consumului excesiv de alcool, tutun, droguri, fiind foarte eficiente şi pentru recuperare după hepatită, inversarea şi încetinirea cirozei hepatice, dar sunt foarte eficiente ca tonic pentru vezica biliară, splină şi intestinul superior.

Seminţele armurariului sunt recomandate în:

- inflamaţii ale ficatului

- hepatită

- icter

- ciroză alcoolică

- intoxicaţii şi otrăvire



Administrarea seminţelor - nu se pot lua sub formă de infuzie sau ceai, deoarece ele nu sunt solubile, iar naturiştii recomandă consumul lor o linguriţă pe zi, crude sau prăjite şi măcinate sau chiar presărate în salate crude. Seminţele le vom păstra în recipiente mici şi neapărat la frigider.

Seminţele de armurariu se găsesc şi sub forme de capsule şi se recomandă administrarea a 15 grame pe zi, pastilele de silimarină sunt recomandate 3-6 capsule zilnic, iar tinctura de armurariu - câte 20 de picături, de patru ori pe zi, pe care le vom adăuga în ceai fierbinte, înaintea meselor.

Este foarte important ca în perioada curei să consumăm alimente ca: ceapă, usturoi, muştar, varză, conopidă, broccoli, acestea ajută la purificarea ficatului.

Seminţele le putem procura din magazinele de specialitate pe tot parcursul anului.

                        

                   VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii