Siropul de ceapă - remediul naturist pentru răceală, gripă și febră | Terapia Naturistă



SIROPUL DE CEAPĂ - REMEDIUL NATURIST AL IERNII

Este un remediu naturist vechi şi foarte eficent potrivit anotimpului rece și nu numai, uşor de preparat şi sigur cu un gust mai plăcut decât cel ale produselor farmaceutice.

 Se spune că ceapa ţine la distanţă aceste afecţiuni ale sezonului rece, datorită conţinutului de vitamina C, B1, B6, acid folic şi biotină.

Ceapa este leguma cea mai bogată în conţinutul de quercitină, un puternic antioxidant, având un efect antiinflamator .

Cum preparăm siropul de ceapă 

- luăm două cepe mici pe care le vom curăţa doar de rădăcini (nu şi de coji, acestea conţin substanţe foarte benefice), apoi într-un vas vom pune cepele cu 250 ml. apă la fiert, în momentul când aceasta a ajuns la punctul de fierbere, din acel moment le vom lăsa să fiarbă 15 minute. 


- dăm vasul cu ceapa fiartă  de pe foc şi o vom lăsa la răcit până va ajunge la temperatura la care vom putea consuma lichidul şi doar atunci vom putea adăuga mierea, pe care o adăugăm cantitativ după preferinţe de gust (2 - 3 linguriţe de miere par suficiente).

- pentru diversificarea gustului putem adăuga și câteva feliuțe de ghimbir, mentă, hrean.

Acest sirop este foarte benefic pentru gripă şi tuse, deoarece are proprietăţi antiseptice şi antiinfecţioase, ajută la decongestionarea nasului, reduce febra şi ameliorează tusea seacă.


Se vor consuma 2-3 căni pe zi.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE ! 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii