Uleiul de argan și sănătatea | Terapia Naturistă



ULEIUL DE ARGAN ȘI BENEFICIILE SALE PENTRU SĂNĂTATEA TA

Originar din Maroc arborele de argan este foarte cunoscut datorită uleiul care se obține din fructele acestuia. După cum bine știm uleiul de argan este foarte apreciat și folosit în medicina naturistă dar și în industria cosmetică, din care se produc o mulţime de creme, uleiuri pentru piele, șampoane și multe alte produse.

Tot uleiul din argan este foarte utilizat și în medicina naturistă fiind recomandat în multiple afecțiuni. Iată câteva dintre ele:

Vindecă rănile

Dacă avem eczeme sau răni la nivelul pielii și vrem să prevenim infecțiile acestora sau să accelerăm vindecarea acestora, doar aplicăm ulei de argan pe zonele afectate. Desigur un efect asemănător îl are și dacă îl vom consuma însă mai eficient este când îl aplicăm direct pe piele.

Sănătatea ficatului

Cunoaștem faptul că ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman și mai știm că tot el este organul care suferă cel mai mult când consumăm alimente nesănătoase și multe altele precum alcool, fumat, stres, oboseală, medicamente. Dacă vom introduce în dieta noastră consumul de ulei de argan, acesta crește funcțiile ficatului ajutându-l să funcționeze în condiţii optime.

Sănătatea unghiilor

Când avem unghii moi, nesănătoase care nu au un aspect tocmai plăcut iar acestea devin sensibile și poate fi un teritoriu propice pentru apariția infecțiilor bacteriene și fungice. Ținem unghiile în ulei de argan sau le tamponăm cu vată înmuiată în ulei. Acest tratament ne va proteja de infecții și ne va reda aspectul unghiilor afectate.



Sănătatea părului

Uleiul de argan este foarte recomandat pentru sănătatea părului. Când părul nostru se degradează și apar firele tocate sau despicate îl putem repara cu uleiul de argan, pe care îl putem aplica direct pe păr. Datorită compusului său bogat de vitamina E, îmbunătățește aspectul general al părului redându-i strălucirea și volumul.

Digestie

Uleiul de argan are componente organice care stimulează sucurile gastrice ceea ce ne va face să avem o digestie optimă.


Previne cancerului

Acest tip de ulei are triterpenoide și antioxidanți care pot afecta radicalii liberi din corpul nostru. Atunci când radicalii liberi sunt în corpul nostru, acestea sunt motive pentru mutația celulelor sănătoase iar acest lucru duce la cancer și alte tipuri de boli grave.

Sănătatea inimii

Folosim uleiurile la gătit cu toate că se cunoaște faptul că nu sunt chiar sănătoase. Unul dintre cele mai bune uleiuri pentru consum este uleiul de argan care are proprietate de a scade colesterolul rău și crește colesterolul bun, ceea ce înseamnă că ne protejează inima de afecțiuni cardiovasculare sau chiar infarct miocardic.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE ! 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii