Borșul și beneficiile sale pentru sănătate | Terapia Naturistă



BORŞUL ŞI BENEFICIILE SALE CURATIVE

Acest aliment folosit, de obicei, pentru ciorbe, are beneficii multiple pentru sănătate. Fiind un produs natural, borşul este foarte bogat în enzime. 

Borşul sau zeama rezultată din macerarea tărțelor de grâu conţine şi un complex de vitamina B şi C, minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. 

În Bucovina, înainte de intrarea în post, toate vasele şi tacâmurile sunt clătite cu borş şi apoi binecuvântate, semn că borşul este şi un dezinfectant. În credinţa populară, îi scăpă pe copii de deochi şi le redă pofta de mâncare.

Afecţiuni pentru care se recomandă consumul de borș :

Faima cea mai mare şi-a câştigat-o, deoarece are capacitatea, încă neexplicată de ştiinţă, că trezeşte omul din beţie. 


Mai mult, el înlătură mai toate simptomele intoxicaţiei cu alcool (ale mahmurelii), fiind un remediu fără egal în această direcţie. 

Este perfect în cazul bolilor respiratorii cronice: bronşită, astm, sinuzita, adjuvant în tuberculoză, alcoolism, indigestie, vomă, oboseală cronică.

Leac pentru ficat, fiere, rinichi şi colon.

Borşul curăţă rinichii şi colonul, tratează litiaza urinară, previne cancerul de colon şi întăreşte funcţia organelor interne. 

Cura de detoxifiere cu borş se ţine 2 săptămâni, timp în care se bea câte o cană de borş pe zi, cu 15 minute înainte de masă. Se poate adăuga o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin, pentru un efect diuretic maxim.

Previne infarctul şi redă sănătatea inimii.

Borşul natural este cunoscut şi pentru calitatea sa de a scădea tensiunea, nivelul colesterolului şi al glicemiei. Specialiştii în nutriţie îl consideră un remediu excelent pentru bolnavii cardiaci ce suferă de hipertensiune arterială, cei ce au suferit un infarct miocardic și pentru alte boli de inimă.

Recomandat împotriva bolilor respiratorii cronice (bronşită, astm, sinuzită).

– Două căni de borş băute zilnic ajută la vindecarea acestor boli şi, mai ales, preîntâmpină agravările şi recidivele. Se fac cure de câte trei săptămâni cu borş care se bea, de obicei, cu un sfert de oră înainte de masă.




Adjuvant în tuberculoză.

– Se bea în fiecare zi o jumătate de litru de borş, pe stomacul gol, înainte de mesele principale. Se pare că anumite substanţe active din borş blochează dezvoltarea bacililor care provoacă aceasta maladie.

Alcoolism

– Pentru trezirea din beţie se beau 1-2 litri de borş, dintr-o dată. De asemenea, se bea minimum 1 litru din această licoare a doua zi, pentru a combate simptomele mahmurelii, cum ar fi ameţeală, durere de cap, tremurături ale membrelor, senzaţie de vomă. Se spune că cei care beau zilnic borş mult nu mai simt nevoia să bea alcool.

Indigestie, vomă.

– Se bea zilnic, înainte de masă, o jumătate de pahar – un pahar de borş. Acest tratament este contraindicat în dispepsia acidă.

Oboseala cronică.

– Se bea un sfert-o jumătate de litru de borş dintr-o dată, pentru revigorarea rapidă a organismului şi a sistemului nervos.

Nutriţioniştii recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Dacă vreţi să fiţi în formă, beţi câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. 

După o pauză de şapte zile, cura se poate repeta. Dacă aveţi probleme cu ficatul sau cu bila beţi pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, câte o cană de borş. Pentru a fi mai eficientă terapia, în cana cu borş se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin.

                     VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii