Ceaiuri cu efecte puternice antiîmbătrînire | Terapia Naturistă




                   CEAIURI ANTIÎMBĂTRÂNIRE 

Cu toţii am auzit expresia CEAIUL DE LA ORA 5, în jurul acestei expresii s-au creat cluburi în care se servea ceaiul, se discuta, în astfel de cluburi a apărut şi faimosul personaj al lui Jules Verne, din romanul Ocolul pământului în 80 de zile, celebrul Phileas Fogg. Acest obicei englezesc chiar nu este doar un moft, el ne ajută să prevenim procesul de îmbătrânire al organismului, deoarece un ceai potrivit ne menţine metabolismul activ. 

Specialiştii au constatat că cea mai bună oră pentru a servi ceaiul este ora 5 p.m. (17.00), atunci se spune că organismul are nevoie de un tonic pe care-l putem găsi în ceai.

Dintre cele mai recomandate ceaiuri, cu toate că-i destul de exotic, este ceaiul de Rooibos, acesta fiind cunoscut şi sub denumirea de ceaiul roşu. Culoarea sa este dată de uşoara fermentare a frunzelor şi a cantităţii mari de fenoli, care au un efect antioxidant puternic.

Acest ceai roşu ne oferă un plus de energie ca şi când am consuma 20 de legume şi fructe. Îl vom prepara dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă.

Ceaiul verde este şi el un bun energizant şi cunoaştem faptul că are în compoziţia sa cofeină, având şi el efecte antioxidante, iar combinat cu iasomie îi vei creşte valoarea terapeutică semnificativ. 

Trebuie să ţinem seama la prepararea sa să nu folosim apă clocotită (să nu depăşească 70 de grade), iar perioada de infuzare să nu depăşească mai mult de 2 minute.

Ceaiul de hibiscus este recomandat pentru colesterol mărit, fiind foarte bogat în vitamina C, acesta ajută la prevenirea creşterii colesterolului rău din sânge, menţinându-ne astfel şi tensiunea arterială.

Pentru prepararea acestui ceai folosim 2 linguri de plantă la 750 ml. de apă clocotită pe care îl vom lăsa la infuzat cca.10 minute. Nu se recomandă consumul acestui ceai femeilor gravide şi nici celor care alăptează.



Pentru detoxifiere este recomandat ceaiul de păpădie, pe care îl preparăm din 2 linguri de păpădie peste care turnăm 300 ml. de apă clocotită și pe care îl lăsăm la infuzat timp de 10-15 min. Vom consuma zilnic 2 căni, cu 30 de minute înainte de masă. pe o perioadă de 25-30 de zile.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii