Sarea de Himalaya și proprietățile sale benefice pentru sănătate | Terapia Naturistă



SAREA DE HIMALAYA ȘI BENEFICIILE SALE 

Sarea de Himalaya o recunoaștem după caracteristica sa și anume că are culoarea  roz. Este o sare pură, obținută prin extracție manuală şi este considerată cea mai curată sare disponibilă. 



Cu toate astea, sarea de Himalaya nu este numai de culoare roz, o mai putem întâlni în nuanțe de alb pur, dar chiar și roșu închis, asta datorită conținutului său bogat în minerale în special fier.

Sarea și-a câștigat repede locul în marile bucătării de lux din întreaga lume, dar și în S.P.A.-uri și clinici, unde tratează diferite afecțiuni.

Pentru uzul extern, sarea de Himalaya se folosește pentru stimularea circulației, pentru relaxare, pentru calmarea durerilor musculare, pentru eliminarea toxinelor din organism cât și pentru a scădea tensiunea arterială. 

Este foarte recomandată folosirea ei în aromo-terapie dar și în rețetele cu sare de baie.

Consumată ca aliment, aceasta oferă organismului o cantitate mare de minerale esențiale, elimină toxinele, echilibrează pH-ul, normalizează tensiunea arterială și îmbunătățește semnificativ circulația 

Sarea roz mai poate ajuta și la ameliorarea artritei, psoriazisului, erupții cutanate și reduce chiar și simptomele febrei și a gripei.

Datorită conținutului bogat de minerale (92) ca sodiul,(care are efect detoxifiant) zincul, (care ne crește imunitatea și ne protejează pielea) potasiul, (care reduce retenția de apă)  calciu, (care întărește sistemul osos și dinții) magneziu (un mineral excelent antistres).

Extern sarea de Himalaya o putem folosi la băi calde, scrub pentru corp, pentru curățarea nasului și a gâtului și a gurii.


Este foarte benefică și pentru afecțiuni respiratorii, din cauza acestui fapt, sunt confecționate veioze din bulgări de sare de Himalaya, care se țin în încăperea în care dormim.

Sarea de Himalaya o putem folosi în alimentație ca pe sarea obișnuită, dar cu mare atenție, deoarece este mai sărată ca sarea albă.

Diferența dintre sarea de Himalaya și sarea obișnuită de bucătărie, este faptul că sarea albă, este iodată chimic și nu natural. Când cumpărăm sare, de preferat este să evităm sarea iodată, rafinată și iodată chimic.


                   VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii