Beneficiile uimitoare ale trifoiului pentru sănătatea ta | Terapia Naturistă



TRIFOIUL ŞI SĂNĂTATEA 

 Cunoaştem cu toţii trifoiul ca fiind planta care ne aduce noroc, îl cunoaştem ca pe hrana iubită de animale , însă nici nu ştim cât de benefic este pentru sănătatea noastră.


Pentru tuse şi bronşită 

Punem într-un vas 6 linguri de flori şi frunze de trifoi uscate şi mărunţite , peste care turnăm 1 litru de apă clocotită şi vom mai fierbe compoziţia la foc mic încă 15 minute , după care oprim focul şi acoperim vasul.

 Lăsăm la infuzat până devine călduţ, filtrăm şi consumăm 1 lingură din acest ceai înaintea fiecărei mese, până simpotomele vor dispărea definitiv.

În ateroscleroză

Într-un borcan de litri vom pune flori de trifoi până la jumătatea borcanului peste care vom turna 500 ml. de votcă, vom închide borcanul ermetic şi-l vom depozita pentru 14 zile într-un loc întunecat şi răcoros.

 În timpul macerării vom agita borcanul la 2 - 3 zile. După trecerea celor două săptămâni vom desface borcanul şi vom filtra lichidul printr-o strecurătoare în care am pus un tifon împăturit în 3-4 straturi.

 Vom consuma o linguriţă pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masa de prânz, pe o perioadă de 30 de zile după care se face o pauză de 10 zile şi se poate repeta. 

Pentru pietre la rinichi 

Vom prepara o infuzie din o lingură de plantă mărunţită, peste care vom turna o cană cu apă clocotită, lăsăm la infuzat preţ de o jumătate de oră şi apoi filtrăm.

 Vom consuma 100 ml.de trei ori pe zi cu 30 de minute înaintea meselor iar tratamentul va dura 3 săptămâni cu pauză de 30 de zile după care se poate relua tratamentul.


Pentru ulcerul gastric 

Vom pune o lingură de rădăcină uscată de trifoi peste care vom turna o cană de apă clocotită, după care vom pune la fiert pe baie de abur timp de o oră, filtrăm şi vom completa cu apă fiartă şi răcită până la completarea cănii. 

Vom consuma câte o lingură de cinci ori pe zi după mese. Durata tratamentului naturist va fi de 14 zile după care vom face pauză de 1 lună, apoi se va putea relua.

Pentru diabet

Peste o jumătate de linguriţă de flori uscate de trifoi, vom turna o cană de apă clocotită, acoperim şi lăsăm la infuzat preţ de 30 de minute după care filtrăm şi consumăm câte o lingură înaintea meselor. Cura va dura 21 de zile cu pauză de 10 zile după care se reia.

Pentru angină pectorală 

Într-un litru de alcool de 40 de grade vom pune 8 linguri de flori de trifoi şi vom lăsa la macerat timp de 2 săptămâni ferit de razele solare. Vom agita recipientul zilnic până la expirarea celor 2 săptămâni de macerare. 

Vom consuma  o lingură de macerat strecurat de 3 ori pe zi timp de 60 de zile înaintea meselor.

                        VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii