Ceaiuri care se beau seara | Cafeneaua Subiectelor



                              CEAIURI PE CARE SĂ LE CONSUMĂM SEARA 

Cu toţii avem nevoie de un somn bun şi sănătos, însă, din păcate, din cauza stersului, a grijii zilei de mâine, a problemelor şi a oboselii de peste zi, a mediului toxic, somnul devine o problemă pentru mulţi dintre noi, iar asta ne afectează sănătatea, relaţiile cu familia, cu prietenii, cu colegii de serviciu.


Din cauza faptului că nu ne odihnim bine, fără să ne dăm seama de acest lucru, dispar cheful de viaţă şi concentrarea, iar împreună cu ele va apărea şi slaba activitate care ne va crea numai probleme. De aceea, trebuie să acordăm o mai mare atenţie a modului cum ne odihnim, iar ceaiurile naturale ne pot ajuta.

Ceaiul de busuioc
este renumit în tratarea şi calmarea anxietăţii şi a insomniilor severe, el calmează migrenele, insomniile şi tensiunile nervoase, calmând întregul organism şi, astfel, ne oferă un somn bun şi odihnitor. Se prepară o infuzie din o lingură de flori şi funze de busuioc peste care se toarnă o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat cca. 10 minute şi vom consuma după masa de seară.

Un alt ceai recomandat pentru a fi consumat seara este ceaiul de sunătoare, mai ales dacă eşti o persoană expusă la stres, sensibilă şi uşor depresivă, este recomandat ceaiul de sunătoare pe care îl vom prepara din 2 linguriţe de plantă peste care vom turna apă fiartă. 

Lăsăm la infuzat până va ajunge la stadiul de călduţ, adăugăm puţină miere şi consumăm înainte de culcare (dar niciodată pe stomacul gol), cu o jumătate de oră. Nu este recomandat femeilor însărcinate.

Un alt ceai foarte renumit în combaterea insomniei este ceaiul de valeriană care ne ajută şi la calmarea sistemului nervos; având şi proprietatea antispastică, va calma şi nevroza cardiacă.

Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă mărunţită peste care turnăm o cană de apă clocotită, lăsăm la infuzat cca. 10 minute, după care filtrăm şi consumăm înainte de culcare.

Pentru efecte bune putem prepara şi o infuzie concentrată de plantă de valeriană:  4 linguri de plantă peste care turnăm 1 litru de apă clocotită, lăsăm la infuzat până la răcire, iar această infuzie o turnăm în apa de baie.

Pentru femeile care se confruntă cu problemele menopauzei, ceaiul de valeriană este un adevărat miracol.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii