Masajul din palmă ne ajută să scăpăm de dureri | Cafeneaua Subiectelor



MASAJUL DIN PALMĂ ŞI REFLEXOTERAPIA. DE CE DURERI POŢI SCĂPA DACĂ ÎŢI MASEZI PALMELE.

Sunt dovezi care au demonstrat că reflexoterapia din palme a fost folosită încă din anul 400 î.Hr., în Egipt şi China. Ea este folosită în special pentru eliminarea durerilor şi poate fi realizată prin automasarea, dar şi de către un terapeut.

Există mai multe hărţi care ne indică punctele reflexogene ale mâinilor ca cele indiene, coreene, occidentale. Varianta prezentată este cea occidentală, iar dacă vrei să te automasezi pune un prosop sub mâna pe care urmează să o masezi.



- foloseşte arătătorul sau degetul mare pentru a pune presiune sau le poţi folosi pe amândouă.

- presează direct sau faci cerculeţe asupra zonei dorite

- presiunea exercitată trebuie să fie destul de puternică şi o vei menţine între 3-5 secunde.

- începe automasajul mânii drepte apoi cu stânga

- începe cu degetul mare, apoi cu celelalte, pe rând

- acest masaj nu este recomandat persoanelor care suferă de flebotomie.


Degetele corespund cu capul şi gâtul, iar masajul degetelor te va ajuta să scapi de durerile de cap, dinţi, de sinusuri. Palmele sunt corespondentul corpului, partea de la baza degetelor corespunde cu gâtul, centrul palmei cu stomacul şi ficatul iar parte dinspre încheietură corespunde cu sistemul digestiv.

Pentru dureri în gât,  ţinem degetul mare de la baza sa şi îl vom roti , tragem de el, apoi îl vom roti în direcţie inversă, apoi vom face aceeaşi mişcare în ambele sensuri, dar cu o falangă mai sus, apoi facem aceeaşi mişcare cu toate degetele. 

Pentru constipaţie, folosim degetul arătător apăsăm la baza unghie, spre degetul mare, acesta fiind corespondentul intestinului gros şi al colonului.

Te dor umerii ? Freacă baza degetului mic pe ambele părţi.

Pentru insomnie, pune presiune la mijlocul degetului mare, unde se află amprenta şi apasă 45-50 secunde, repetă acest procedeu de 3 ori pe zi.

Libidou scăzut? Mişcăm încheieturile mâinilor de 15-20 de ori de trei ori pe zi.

Pentru durerea de spate, apasă pe degetul mare de la vârf până la bază.

Durerile de cap vor dispărea dacă apăsă vârful degetului mare într-o mişcare de pulsaţie pe toate părţile şi repetă acest procedeu cu fiecare deget.



                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii