Remedii naturiste împotriva constipației | Terapia Naturistă


REMEDII NATURISTE ÎMPOTRIVA CONSTIPAȚIEI

Se cunoaște faptul că această problemă este întâlnită destul de des, fiind mai frecventă în rândul femeilor. Din cauza stresului și a unei alimentații dezechilibrate pot apărea și astfel de afecțiuni. Constipația este, practic, un tranzit intestinal lent pe care-l putem ameliora cu medicamente, dar și cu remedii naturiste, simple și eficiente.



- Consumul de apă, care aparent pare banal, are efecte remarcabile în această afecțiune. Recomandat este să consumăm 2 pahare cu apă pe stomacul gol în fiecare dimineață sau chiar apă călduță.

- Cafeaua este practic băutura care acționează asupra musculaturii din sistemul digestiv
, astfel conduce la eliminarea scaunului. Având și rol diuretic, consumul de cafea asociat cu lipsa consumului de lichide, poate avea efectul contrar.

- Fructele sunt și ele pe lista remediilor naturiste care lupă eficient împotriva constipației. Prunele uscate sunt pe primul loc în combaterea constipației, consumând seara 2-3 prune, dimineața va fi una fără probleme.

Perele au un efect eficient când vine vorba de constipație, iar pentru a ne bucura de efectele lor, este de preferat consumul un
ui fruct dimineața, pe stomacul gol, cu tot cu coajă.


Și consumul regulat de mere are efecte purgative și ajută tranzitul intestinal să funcționeze normal.


- Mierea este cunoscută ca cel mai bun laxativ natural, iar consumul de 3-4 lingurițe, zilnic, îmbunătățește semnificativ digestia.


- Masajul abdomenului este binevenit pentru cazurile de constipație. Masajul se va efectua doar de sus în jos, nu agresiv
, astfel se va ameliora neplăcuta senzație.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii