Siropul de urzică - remediu naturist pentru curăţarea sângelui | Terapia Naturistă




SIROPUL DE URZICĂ - REMEDIU NATURIST PENTRU CURĂŢAREA SÂNGELUI - AFLĂ ŞI TU CUM SE PREPARĂ.

  Chiar dacă sezonul urzicilor a trecut, acest sirop poate fi făcut și din plantele mai bătrâne sau mai bine spus, din vârfurile acestora.
 Urzica ne este cunoscută pentru deliciosul fel de mâncare și renumitul ceai, însă astăzi vom vorbi despre siropul din urzică și beneficiile sale.

Siropul de urzică este un remediu naturist foarte eficient pentru diferite afecţiuni, având proprietăţi benefice pentru astm, afecţiuni ale pielii, pentru problemele respiratorii,  problemele urinare, împotriva căderii părului, pentru reumatism şi artrită, anemie și, datorită faptului că planta conţine mult fier, are şi proprietatea de a purifica sângele.


IATĂ CÂTEVA INDICAŢII TERAPEUTICE  ALE SIROPULUI DE URZICĂ:

Tumori, febră, cicatrizarea rănilor, stimularea secreţiei biliare, dizenterie, mătreaţă, infalamaţiile tubului digestiv, elimină acidul uric, oboseală, opreşte căderea părului etc.


IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU A PREPARA SIROPUL DE URZICĂ

- 1 kg. urzici proaspăt culese

- 2, 5 litri apă plată

- 2,5 kg. zahăr brun



Vom spăla urzicile bine şi le vom strecura, le punem la fiert timp de 1 oră, adăugând apă, dacă este cazul. După o oră, îndepărtăm de pe foc, strecurăm şi adăugăm zahărul, amestecând pâna acesta se va topi. Turnăm siropul în sticlă ( nu plastic) şi închidem ermetic.

O a doua variantă de preparare :

- 400 g. de urzici

- zeama de la 6 lămâi

- 800 g. zahăr brun

- 5 linguri miere

- 1 litru apă plată.


Dacă nu este chiar pe gustul tău zahărul în exces, îl poți înlocui cu miere, însă nu total, adică echivalentul a 300 de gr. de zahăr este 1 kg. de miere şi nu-l putem elimina total, deoarece zahărul încheagă siropul.

După ce spălăm bine urzicile, le vom toca, apoi punem apa într-o oală şi adăugăm zahărul, pe care îl vom lăsa să dea în fiert, apoi mai lăsăm 5 minute. Vom îndepărta spuma produsă de fierbere, vom lua un castron ceramic unde punem urzicile tocate peste care turnăm siropul de zahăr, acoperim şi lăsăm aşa cca. 10 minute. Adăugăm mierea şi zeama de lămâie, apoi filtrăm printr-o strecurătoare.

Turnăm siropul în sticle sterilizate şi închidem ermetic; le vom păstra într-un loc răcoros şi întunecos pentru 6 luni, după care siropul expiră.

O altă reţetă, mai simplă :

Avem nevoie de 50 de lăstari cruzi de urzică şi 400 g. de miere. Vom spăla urzicile, le tocăm şi le punem întru-un borcan de 400 g. peste care vom turna miere, până la umplere. Punem capacul şi lăsăm la macerat 7 zile la loc rece. Vom agita borcanul de 2 ori pe zi, pe perioada de macerare.

Vom lua câte o lingură în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de 21 de zile.



               VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii