Apa de chimen şi beneficiile sale pentru sănătate.| Terapia Naturistă



CUM PREPRĂM APA DE CHIMEN ŞI LA CE NE AJUTĂ

Mulţi vom crede despre chimen că este doar un simplu condiment obişnuit pe care îl folosim în diferite reţete culinare sau pentru prepararea unor produse de panificaţie şi patiserie, însă lucrurile nu stau chiar aşa, deoarece el are o gamă largă de beneficii pentru sănătate.


Chimenul este o plantă originară de pe ţărmurile Mării Mediterane, Egipt, Iran şi India, el fiind menţionat chiar şi în Vechiul Testament, fiind folosit frecvent încă din cele mai vechi timpuri în Roma Antică şi mai târziu în Epoca Medievală.

Chimenul este o bogată sursă de fier magneziu, cupru şi potasiu, care ne ajută să ne îmbunătăţim starea generală a sănătăţii.

Din chimen putem prepara o incredibilă băutură, foarte benefică pentru sănătatea noastră.

CUM PREPARĂM APA CU CHIMEN:

Avem nevoie de:

- 2 linguri de chimen

- un pahar de apă

Înmuiem chimenul în paharul cu apă şi-l lăsăm la macerat timp de 8 -10 ore, dimineaţă vom turna paharul cu apă într-un ibric şi-l vom pune pe foc, unde-l ţinem până la primele clocote, filtrăm şi consumăm cantitatea obţinută pe parcursul unei întregi zile.

Iată câteva dintre beneficiile ale apei de chimen:

 Previne răcelile

Această băutură sănătoasă tratează inflamația și ameliorează toate simptomele răcelii, cum ar fi nasul înfundat, febra, sinuzita și alte afecţiuni. 

Stimulează sistemul imunitar și ne ajută să prevenim gripa și să luptam împotriva germenilor, bacteriilor și a altor microorganisme.

Reglează tensiunea arterială

Chimenul tratează în mod eficient hipertensiunea arterială și curăță sângele, mai mult, reduce riscul de apariție a diabetului și a bolii Alzheimer.


 Reduce nivelul de colesterol și promovează pierderea în greutate

Apa de chimen ne ajută la scăderea nivelului de colesterol, reducem riscul bolilor de inimă și contribuie la pierderea kilogramelor în plus

 Alcalinizează organismului

Dacă bem apă de chimen dimineaţa, aceasta va lupta împotriva acidităţii din organism şi ne va ajuta să detoxifiem organismul şi astfel să prevenim apariţia unor boli cronice.

 Îmbunătăţeşte circulația sângelui

Această băutură va stimula circulația sângelui și va alina durerile de stomac, durerile cefaleeice.

 Previne şi tratează îmbalonările 

Consumul regulat al acestei băuturi sănătoase ne va ajuta sistemul digestiv, astfel încât să prevină și să trateze balonarea stomacului.

 Elimină stresul

Acest condiment calmează corpul și mintea și este util în tratamentul diferitelor tulburări mentale, cum ar fi insomnia, stresul, depresia, anxietatea, starea de spirit proastă și oboseală.

Consider că acestea sunt suficiente motive pentru a începe să consumați zilnic această băutură sănătoasă și să vă bucurați de toate beneficiile ei!


                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii