Cuişoarele şi sănătatea | Terapia Naturistă



  CUM NE AJUTĂ CUIŞOARELE SĂ FIM SĂNĂTOŞI

Acest condiment sunt bobocii arborelui de cuişor, fiind culese chiar înainte de a înflori, apoi uscate în mod natural sau prin procedee tehnologice însă rezultatul final este unul care face din cuişoare unul  dintre cele mai preţioase condimente.


Ele conţin o serie de antioxidanţi naturali, având mari beneficii pentru sănătatea noastră, iar ca să ne bucurăm de efectele sale curative nu trebuie decât să adăugăm în mâncare 3-4 cuişoare sau în salate un vârf de linguriţă de praf de cuişoare.



Eugenolul este substanţa care dă gustul şi aroma cuişoarelor, fiind un puternic antibacterian, combătând cu succes infecţiile virale, inflamaţiile şi previne formarea cheagurilor de sânge, calmează durerile de dinţi fiind şi un bun anestezic natural, elimină mirosul urât al gurii, chiar şi după ce ai mâncat ceapă şi usturoi.

Aroma lor este foarte tonică de aceea este considerată ca având şi proprietăţi afrodisiace, iar această aromă goneşte ţânţarii şi moliile. 

Cuişoarele sunt o bună sursă de calciu, magneziu, omega 3, vitamina C, acizi graşi, mangan şi fibre.
Pudra de cuişoare are un gust dur, iute-amărui şi foarte persistent fiind foarte bună în salate, în mâncărurile cu carne roşie, la prăjituri, dar şi în ceaiuri şi vin.

Consumate cu regularitate cuişoarele, întăresc sistemul imunitar, ajută la digestie şi sunt un inamic puternic pentru viermii intestinali. Mestecate atenuează senzaţiile de greaţă, combat balonarea şi ameliorează problemele tranzitului intestinal.

Sunt foarte bune şi pentru conservarea alimentelor, ca exemplu un singur cuişor pus în mâncare îi prelungeşte valabilitatea cu 24 de ore, fiind mai eficiente decât conservanţii sintetici, datorită proprietăţilor sale antibacteriene.


Chiar şi parfumierii le folosesc în industria lor, chiar unul dintre cele mai scumpe parfumuri din lume are la bază esenţa de cuişoare.

 Recomandare - cum pot cuişoarele să îţi parfumeze casa! 

Nu trebuie decât să pui o ceşcuţă de de apă la fiert, în care adăugăm 10 cuişoare, 2 frunze de dafin şi vreo 3-4 cm. dintr-un baton de scorţişoară, lăsând să clocotească la foc mare 2 minute, după care lăsăm la răcit, punem lichidul rezultat într-un pulverizator şi parfumăm.

Veţi constata că aveţi în pulverizator unul dintre cele mai plăcute deodorante naturale, având şi proprietatea de a înlătura mirosurile neplăcute, dar şi mai important, va purifica aerul.

                   VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Siropul de casă care ne ajută să slăbim, ne îmbunătățește auzul, vederea și memoria | Terapia Naturistă

Ceaiul din pănuși de porumb și sănătatea | Terapia Naturistă

Sucul care va reface ficatul aproape complet | Terapia Naturistă