Frunzele de morcov şi sănătatea | Terapia Naturistă



FRUNZELE DE MORCOV - BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE

Ca să fim sinceri, câţi dintre noi folosesc frunzele de la morcov? Aproape nimeni, iar asta din cauza faptului că nu ştim şi nu suntem informaţi despre cât de valoroase sunt pentru sănătate. Frunzele morcovului sunt la fel de benefice ca şi leguma propriu-zisă.


 Ele pot fi consumate în mâncare sau sub formă de suc, fiind dulci, pline de vitamine acestea îmbunătăţesc vederea.

 Au un gust uşor amărui, dar vine în compensare cu un bogat conţinut de clorofilă, ceea ce le fac un bun detoxifiant al organismului, dar, în special pentru ficat.

Cu un conţinut bogat de potasiu, ne asigură o bună funcţionare a sistemului cardiovascular. Conţin de zece ori mai multă vitamina C decât morcovul, au proprietăţi diuretice, calmante şi antiseptice, calmează durerile de dinţi, boli gingivale şi elimină cu mult succes respiraţia urât mirositoare.

Le putem consuma în salate, supe, omlete, tocăniţe, sucuri naturale în amestec cu acestea, iar cel mai recomandat este sucul de mere cu frunze de morcov.

Recomandat este şi ceaiul din frunze de morcov;  infuzăm 2 ceşti de frunze de morcov în 8 ceşti de apă fierbinte şi o vom lăsa să se răcească complet, apoi strecurăm şi îl consumăm pe durata întregii zile, fiind excelent pentru o detoxifiere a întregului organism, dar mai ales în cazuri ale litiazei renale şi a problemelor urinare.

Recomandarea este ca să nu mai aruncăm aceste frunze, ci să le consumăm ori de câte ori avem prilejul, mai ales pe caniculă.



                VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ- I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii