
Pentru ce este bună lămâia fiartă
Lămâile sunt cele mai răspândite citrice folosite în bucătăriile din întreaga lume, sunt folosite la fabricarea multor medicamente, sunt foarte gustoase şi pline de vitamine, sunt folosite şi aproape nelipsite în remediile naturiste, coaja lămâilor este la fel de hrănitoare ca şi fructul în sine.
Astăzi vom vorbi despre un alt mod de a consuma lămâile, un mod
care ne oferă foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră.
Lămâile fierte sunt un remediu neobişnuit pentru mulţi dintre noi, însă aşa vom putea beneficia de calităţiile lor, prin fierbere vom extrage nutrienţii, atât pe cei din coajă, cât şi pe cei din pulpă.
Iată de ce avem nevoie :
- 4 lămâi
- 1 rădăcină de ghimbir (3 cm.) sau 2 linguri de ghimbir ras
- 4 căpăţâni de usturoi
- 2 litri de apă plată
Vom curăţa lămâile şi le vom spăla după care le tăiem în bucăţi. Curăţăm
usturoiul și îl amestecăm cu ghimbirul
ras, punem la fiert cei 2 litri de apă plată şi adăugăm ingredientele mai sus
menţionate. Lăsăm să fiarbă cca. 5 minute, apoi lăsăm la răcit. Vom consuma
sucul în 3-4 reprize, pe durata întregi zile, iar pentru un gust mai plăcut putem
adăuga puţină miere.
Iată la ce ne ajută această băutură:
Întăreşte sistemul imunitar, curăţă tenul, împrospătează respiraţia, detoxifică organismul, ajută la digestie, reduce stratul adipos, echilibrează nivelul ph-ului.
Vom folosi doar lămâile care nu au fost tratate chimic, cele care au specificație pe etichetă.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii