Remedii naturiste pentru capilare sparte | Terapia Naturistă



REMEDII NATURISTE PENTRU CAPILARE SPARTE

Ca să înțelegem cum și în ce mod putem preveni sau trata capilarele sparte, primul lucru este să știm câte ceva despre acestea. 


Capilarele sparte sunt porțiuni mici și foarte fine care fac parte, bineînțeles din sistemul circulator, cu rolul de a realiza conectivitatea dintre vene și artere sistemul circulator făcând practic, schimbul de apă, oxigen, reziduri. Fiind subțiri și destul de fragile, ele se pot sparge cu ușurință în urma unor lovituri, leziuni, lăsând în urma lor pete roșii și umflate. 

Pentru a putea preveni apariția lor, este bine să evităm expunerea prelungită la razele solare, igiena agresivă, asta însemnând folosirea produselor cu acțiune abrazivă, consumul de alcool, acesta fiind și cel mai cunoscut dintre acești factori, dezechilibrul hormonal, stresul, cofeina și chiar condimentele puternice.

Capilarele sparte se remediază foarte rar de la sine sau aproape deloc, asta înseamnă că necesită un tratament destul de complex.


IATĂ CÂTEVA REMEDII NATURISTE PENTRU CAPILARE SPARTE :

- Vitamina C - este un remediu folosit de majoritatea persoanelor care suferă de această afecțiune inestetică.

- Uleiul din semințe de struguri - are un efect hidratant puternic.

- Aloe vera - acest produs  previne semnele îmbătrânirii, hidratează pielea, reduce acneea, ajută la combaterea înroșirii pielii și la apariția petelor. Ameliorează bronzul intens și ajută la calmarea arsurilor solare, vindecă rănile externe și calmează ciupiturile de insecte. 

Se aplică  înainte de culcare o frunză crestată pe față curățată, vom avea senzația ușoară de arsură.


- Roșia verde sau gogonea, popular, o aplicăm tăiată în felii subțiri pe zonele cu probleme și lăsăm să acționeze 3-5 minute. Acest procedeu trebuie urmat timp de 10 zile, consecutiv.  

- Pătrunjelul -  este recomandat în această afecțiune. În 100 ml. de apă fierbinte adăugăm o mână de frunze de pătrunjel și lăsăm la infuzat 30 de minute. Filtrăm și amestecăm cu 50 ml. de lapte. Înmuiem un prosopel în această combinație și îl așezăm pe față în zonele cu probleme. Lăsăm să acționeze preț de 20 -25 de minute. Folosim procedura timp de 20 de zile.

- Salvia - vom pune în 200 ml. de apă clocotită 4 linguri de salvie uscată, acoperim și lăsăm la infuzat preț de 10 minute. Filtrăm și vom amesteca cu 200 ml. de lapte călduț. Vom curăța fața cu jumătate din lichid, după alte 10 minute vom spăla fața cu cealaltă jumătate rămasă. După alte 10 minute, vom clăti fața cu apă rece. Vom urma procedura până la ameliorarea situației.


.                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii