Ceaiul de cruşin - detoxifiere naturală foarte eficientă | Terapia Naturistă



CEAIUL DE CRUŞIN - PREPARARE - ADMINISTRARE - BENEFICII

Acest ceai este un bun remediu naturist , fiind cunoscut pentru efectele sale benefice pe care le are în mod special în combaterea constipaţiei.



 Sub denumirea populară de LEMN CÂINESC, cruşinul ajută la detoxifierea colonului, având avantajul că o face pe cale naturală, și cu efect puternic şi rapid.

 Cura cu ceai de cruşin pentru a te ajuta la detoxifiera organismului presupune şi o dietă săarcă în grăsimi şi abundentă în fructe şi legume, însă şi în lactate slabe, brânzeturi şi iaurturi cu raportul de grăsimi foarte scăzut, ce au rolul de a regenera flora intestinală. Ceaiul de crușin mai are proprietatea de laxativ  natural puternic.


Iată cum îl puteţi prepara în funcţie de nevoie :
  
  - pentru o accelerarea puternică şi rapidă a tranzitului intestinal – se prepară decoct din plantă în modul următor: o lingură cu vârf de plantă se adaugă la o cană cu apă clocotită, se fierbe timp de 15 min., apoi se lasă acoperită încă 15min.,după care se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează o cană cu decoct seara, în doză unică (o dată pe zi).

În cazul viermilor intestinali se administrează decoctul din plantă urmărind accelerarea puternică şi rapidă a tranzitului intestinal, după medicaţia antihelmintică.

 Indicatii:



 Se utilizează ca adjuvant în: constipaţie acută şi cronică, în asociere cu medicaţia antihelmintică.

Precautii:

 Nu se administrează în cure prelungite, datorită instalării obişnuinţei.

Tratamentul se efectuează pe perioade de 14 zile, cu pauze de minim 10 zile între cure.

Nu se asociază cu alte medicamente orale (cu excepţia antihelminticelor) deoarece, împiedică absorbţia acestora, accelerând tranzitul intestinal.

REACŢII ADVERSE: pot apărea: disconfort abdominal, colici intestinale, diaree; urina poate fi colorată în roşu.


Contraindicatii: abdomen acut chirurgical, obstrucţie intestinală, afecţiuni inflamatorii ale intestinului, boala Crohn, colită ulceroasă, apendicită, hemoroizi, sarcină, alăptare, copii sub 14 ani.

                 VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii