Ceaiul de Mâna Maicii Domnului şi beneficiile sale | Terapia Naturistă



CEAIUL DE MÂNA MAICII DOMNULUI ŞI BENEFICIILE SALE 

Caprifoiul sau Mâna Maicii Domnului popular este o plantă cu efecte miraculoase asupra sănătăţii noastre. Originară din zona asiatică, mai precis, China, Coreea şi Japonia, ea şi-a câştigat locul în medicina tradiţională chineză fiind considerată planta care acţionează asupra meridianelor, plămânilor, stomacului şi intestinului gros.


La noi este arhicunoscută doar pentru mirosul ei inconfundabil cu care ne îmbie din primăvară până vara târziu, dar nu cunoaştem efectele tămăduitoare ale frumoaselor flori.

Pentru febră acută, dureri în gât, urinare dureroasă, dezinterie, migrene, abcese intestinale, ochi umflaţi, digestie lentă, diaree, răni , este recomandat decoctul din flori de caprifoi, pe care îl preparăm din 15 grame de flori la 300 ml. de apă sau punem la infuzat o ceaşcă din flori într-un litru de apă clocotită pe care îl vom lăsa la infuzat cca.10 minute. Filtrăm şi consumăm 3 căni de ceai pe zi.

Caprifoiul are proprietatea de a încetini procesul de coagulare a sângelui și se pare că ar putea scade tensiunea arterială, ajută la tonifierea inimii, scade nivelul colesterolului rău din sânge, calmează durerile şi crampele, acţionează benefic în reumatism şi artrită, acnee, răni, abcese, cicatrici şi infecţii ale pielii.


Nu este recomandat consumul de caprifoi persoanelor care suferă de afecţiuni ale stomacului, celor care suferă de diaree acută, a femeilor însărcinate sau celor care alăptează dar şi  celor care suferă de alergii.

                       VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii