Ceaiul de pelin şi beneficiile sale curative | Terapia Naturistă



CEAIUL DE PELIN - o minune pentru sănătate

Acest remediu naturist este cunoscut de către oameni încă din antichitate fiind folosit ca tonic cu proprietăţi antispatice, anitseptice, carminative, antipiretice şi chiar vermifuge.


Datorită mirosului inconfundabil şi a proprietăţilor sale, pelinul era şi este folosit în gospodării la prepararea săpunului de casă.

Proprietatea sa carminativă o putem exploata în tratamentul problemelor gastrice ca : balonare, flatulenţa, indigestie, lipsa poftei de mâncare, în gastrite uşoare şi dureri de stomac.

Este foarte bun şi în tratarea problemelor hepatice, inclusiv hepatita şi icterul, este excelent în lupta împotriva viermilor intestinali, este un bun detoxifiant. 

O cană de ceai de pelin sau 2 linguri cu tinctură administrate zilnic timp de două săptămâni, te va scăpa definitiv de paraziţi sau viermi intenstinali.

Mai poate fi folosit de către femei, pentru reglarea ciclului menstrual, scade febra, reduce inflamaţiile căilor respiratorii şi este un bun adjuvant în tratarea răcelii şi gripei.


 Folosit sub forma compreselor, ceaiul de pelin este eficient în tratarea rănilor deschise, a înţepăturilor de insecte sau a problemelor sub formă cutanată.

Pentru a prepara corect acest ceai adăugăm o linguriţă de plantă uscată, la o cană cu apă clocotită, lăsăm la infuzat 15 minute, după care putem adăuga miere, zahăr sau zeamă de lămâie pentru diminuarea gustului amar. 

Este recomandat să consumăm o cană de ceai proaspăt preparat, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înaintea celor trei mese principale.

Nu este recomandat consumul ceaiului de pelin, femeilor însărcinate, a celor care suferă de infecţii intestinale sau afecţiuni ale sistemului nervos.

Acest ceai poate provoca ameţeli, insomnie, vărsături, dacă este consumat timp îndelungat, de aceea se recomandă ca o cură cu acest ceai să nu depăşească trei săptămâni.


                             VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii