Ceaiul de trandafir şi sănătatea | Terapia Naturistă




CEAIUL DE TRANDAFIRI - PROPRIETĂŢI TERAPEUTICE

Este un ceai mai neobişnuit pentru zona noastră, însă el ne poate aduce beneficii uimitoare pentru sănătate, aparte de aroma sa deosebită.


Beneficii ale ceaiului de trandafir :

- calmează durerile de gât, uşurează respiraţia, reduce simptomele de gripă, guturai sau infecţii respiratorii

- ameliorează stările de greaţă, reduce aciditatatea gastrică, ajută în cazuri de diaree, combate infecţiile urinare, datorită proprietăţilor sale detoxifiante şi diuretice

- combate durerile de cap, insomnia, nervozitatea şi oboseala cronică

- combate retenţia de apă, eliminând cu succes toxinele şi lichidul în exces

- curăţă vezica urinară, combate constipaţia şi balonarea

- ajută în tratarea dereglărilor endocrine, ajută la prevenirea bolilor sistemului digestiv

- este un bun hepatoprotector.

- datorită compusului de antioxidanţi, ceaiul de trandafir poate preveni boli cardiovasculare şi osteoporoza.

CUM PREPARĂM CEAIUL DE TRANDAFIR 

Putem folosi atât petale uscate, cât şi proaspete, cu condiţia ca să eliminăm partea albă de la baza petalei, deoarece aceasta are gust amar.


 Putem folosi chiar şi un mix din petale uscate și proaspete, iar pentru un plus de savoare, mai putem adăuga puţină mentă şi miere.


Punem 2 linguriţe de frunze uscate, proaspete sau mix, peste care turnăm o cană de apă clocotită şi lăsăm la infuzat cca. 10 minute. 


După preferințe, putem adăuga și mentă, lămâie şi miere, dar aceasta din urmă, niciodată când ceaiul este încă fierbinte. 

În sezonul cald, poate fi consumat şi rece, de la frigider.

VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii