Ciorba medicament - Ciorba de urzici | Terapia Naturistă



CIORBA MEDICAMENT - CIORBA DE URZICI 

Dacă acum două articole am vorbit despre salata de urzici prezentând beneficiile ei asupra sănătăţii noastre, astă vă voi prezenta o ciorbă ţărănească care poate intra foarte bine şi în domeniul reţetelor culinare dar şi în cel al remediilor naturiste.

Chiar dacă urzicile sunt mai îmbătrânite, culegem doar vârfurile.

Este o ciorbă gustoasă pe care trebuie neapărat să o gustăm din cel puţin două motive : pentru gustul său dar mai ales pentru multitudinea de vitamine şi minerale conţinute.

Ciorba de urzici este recomandată să o consumăm cel puţin de 3 ori pe săptămână dacă nu se poate zilnic, însă trebuie să ţinem cont că vremea lor abia a început dar se şi termină foarte repede, aşa că profitaţi maxim de acest dar al naturiI.

INGREDIENTE PENTRU PREPARAREA CIORBEI DE URZICI :

- 2 morcovi, 1 ceapă,75 g. ulei, 500 ml. bulion, 50 g. făină, 2 căţei usturoi, leuştean, sare, pătrunjel, 1 kg. de urzici, o jumătate de ardei roşu, 2 linguri de orez, 1 legătură de ceapă verde.

Curăţăm urzicile de codiţe, spălăm în mai multe ape după care le vom fierbe preţ de un sfert de oră cu puţină sare, le scoatem, le scurgem bine şi le tocăm.
Tocăm ceapa pe care o vom căli în ulei, adăugăm zarzavatul pe care l-am tocat şi le călim împreună după care le punem  în vasul cu urzici şi adăugăm orezul.

Făina se căleşte în restul de ulei, se stinge cu zeama de la urzici amestecată cu bulion şi lăsăm să fiarbă încă 15 minute. Dacă ciorba nu-i destul de acră putem adăuga borş, potrivim de sare.

Înainte de a o lua de pe foc vom adăuga usturoiul pe care facem mujdei apoi vom presăra frunzele de leuştean tocate mărunt.

O putem drege cu puţină smântână (în farfuria în care o servim) dar şi puţină ceapă verde  o putem servi cu mămăligă şi brânză de burduf.

                     VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii