Codiţele de vişine benefice pentru sănătate | Terapia Naturistă



LA CE SUNT BUNE COZILE DE VIŞINE 

În scop terapeutic, de la vişin se folosesc frunzele, scoarţa ramurilor tinere şi codiţele fructelor, acestea se vor colecta şi se vor întinde în strat subţire la soare, iar pentru a evita mucegăirea, acestea se vor întoarce zilnic. 



După uscare, se vor păstra în pungi de hârtie.

 Codiţele fructelor de vişine sunt bogate în săruri de potasiu, tanin şi derivaţi flavonici, acestea având proprietăţi diuretice, sub forma de infuzie, iar datorită taninului, ceaiul de codiţe de vişine are şi proprietăţi astringente, fiind recomandat şi în cazurile de diaree.

 Infuzia din cozi de vişine, neîndulcită este recomandată contra tusei, pentru dureri de stomac şi lumbago, dar şi în afecţiunile renale. 

 Se folosesc şi pentru uz extern, se pune un pumn de cozi uscate la 1 litru de apă şi se fierb 5 minute, se infuzează 10 minute şi se foloseşte la băi ale mâinilor şi a picioarelor, de două ori pe zi.

 Utilizarea lor se poate face și sub formă de decoct, se pune o mână de codiţe uscate la 600 ml. de apă, se fierb 10 minute la foc mic, după care se infuzează 15 minute şi se consumă călduţ. 

 Cantitatea se va împărți în trei părţi egale şi se vor consuma între mese, având ca efect tratarea durerilor renale, provocate de litiaza renală. 

                  
                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii