Cum preparăm apa infuzată şi la ce ne ajută | Terapia Naturistă



APA INFUZATĂ ŞI BENEFICIILE SALE 

Astăzi vom vorbi puţin despre o altă metodă eficientă de detoxifiere şi slăbire  foarte la modă, şi anume apa infuzată. 

Ca să înţelegem cum apa infuzată ne ajută trebuie mai întâi să stabilim ce este apa infuzată.


Apa infuzată este apa plată în care infuzăm fructe, legume sau plante medicinale, ea având rolul de a ne hidrata organismul, detoxifia şi a ne ajuta în procesul de slăbire.

Ingredientele adăugate în apă va da o aromă deosebită, iar asta va face să o consumăm în cantităţi mai mari, ceea ce reprezintă un avantaj mai ales pe vreme caldă şi caniculară.

Pe timpul verii apar dureri de cap inexplicabile, oboseală, obezitate, letargie, chiar diaree şi nu ne imaginăm că una dintre cauze poate fi chiar deshidratarea, iar apa infuzată poate fi un bun remediu împotriva acesteia.

Apa infuzată taie pofta de dulce, ceea ce este un lucru foarte bun, mai ales pentru cei ce vor să slăbească şi ne va face să eliminăm din consumul zilnic  sucurile acidulate care conţin zahăr rafinat, conservanți sau coloranţi despre care ştim nu tocmai lucruri bune pentru sănătatea noastră.

Personal găsesc că este o metodă destul de sănătoasă şi foarte benefică mai ales dacă alegem ingredientele potrivite, putem stopa apetitul alimentar, stimulăm sistemul imunitar şi chiar ne va regla nivelul glucozei din sânge.

CUM PREPARĂM APA INFUZATĂ

Avem nevoie de câteva fructe proaspete pe care le vom tăia feliuţe subţiri și pe care le vom pune într-un borcan cu apă plată după care îl vom depozita la frigider cca. 8 -12 ore.

Ca recomandare de legume şi fructe avem :

- Kiwi, ne stimulează metabolismul

- Căpşunile luptă împotriva apariţiei acneei

- Lămâia, ajută digestia şi regenerează pielea

- Menta, îmbunătăţeşte digestia 

- Castravetele, datorită conţinutului său bogat de fibre ne va ajuta să avem o digestie îmbunătăţită


- Portocala, cu un conţinut bogat de beta caroten, antioxidantulne va ajuta la întârzierea procesului de îmbătrânire.

Pentru prepararea apei infuzate folosim întotdeauna fructe şi legume proaspete, fără a adăuga zahăr, miere sau alţi îndulcitori.

Ca orientare puteţi alege ce combinaţie doriţi sau chiar puteţi face o combinaţie din toate  fructele şi legumele enumerate mai sus.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii