Hreanul și sănătatea | Terapia Naturistă



HREANUL ŞI SĂNĂTATEA - AFLĂ LA CE TE AJUTĂ

Având un gust foarte iute hreanul este ocolit de mulţi oameni tocmai din această cauză, însă mulţi nu cunosc faptul că hreanul are proprietăţi  expectorante, bronhodilatatoare, antibacteriene antiinflamatoare, antianemice, antiparazitare, este un puternic antibiotic natural dar şi un bun afrodisiac.

El mai are destule proprietăţi : este colagog, diuretic,un puternic revulsiv, creşte tensiunea arterială, un bun vasodilatator coronarian, antiscorbutic, stimulează şi încălzeşte organismul. 

În afara celebrei reţete de hrean ras amestecat cu oţet, lângă o porţie de sarmale, cred că este bine să-i cunoaştem şi celelate întrebuinţări.

Te va scăpa de durerile de cap dacă striveşti câteva frunze de hrean verde şi apoi le aplici ca o compresă pe frunte.


O altă metodă împotriva durerilor este de a strivi o frunză de hrean verde, punem peste ea puţin ulei de măsline, aplicăm peste zona dureroasă şi bandajăm.

O altă metodă împotriva durerilor este cea făcută din frunze strivite de hrean verde, amestecate cu făină de grâu şi miere astfel încât se va obţine o pastă care se va aplica pe zonele dureroase, apoi se va bandaja.

Aceste comprese se vor lăsa să acţioneze 10 -15 minute după care se va spăla zona în care au fost aplicate cu apă caldă după care se va aplica un strat de cremă hidratantă.

                         VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii