Siropul de caprifoi (Mâna Maicii Domnului) - preparare - administrare | Terapia Naturistă



SIROP DE MÂNA MAICII DOMNULUI 

O cunoaștem pentru mirosul să inconfundabil și totuși ea nu este doar o simplă floare frumos mirositoare, caprifoiul este chiar o plantă medicinală.

Floarea de caprifoi are în componența sa minerale precum calciul, potasiu, magneziu, vitamina C și uleiuri esențiale. 

Are efecte antiseptice, expectorante, antibacteriene, calmante, antispasmodice. Este recomandată în :


- infecții respiratorii

- infecții urinare

- dureri în gât

- infecții bacteriene

- inflamații , genitale , intestinale ,urinare

- controlează nivelul zahărului din sânge

- tulburări digestive

- elimină toxinele din organism 


PENTRU A PREPARA UN GUSTOS SIROP AVEM NEVOIE DE :

- flori de caprifoi 

- miere de albine 

Umplem un borcan cu flori, dar înainte le vom curăța de părțile uscate, le spălăm și le așezăm în borcan, le îndesăm bine și apoi turnăm mierea cât se le acoperim.

Închidem borcanul ermetic și-l depozităm la frigider, unde va sta timp de 30 de zile. Îl putem consuma ca atare sau putem să consumăm în ceaiuri, limonade, sucuri din fructe.

                 VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii