Siropul de soc, un răsfăţ al verii | Terapia Naturistă



CUM PREPARĂM DELICIOSUL SIROP DE SOC

Unul dintre cele mai iubite siropuri naturale preparate acasă fiind un deliciu pentru copii şi nu numai este siropul de soc, un sirop extrem de aromat, destul de uşor de preparat însă foarte delicios. Cu acest sirop veţi surprinde prietenii, musafirii cât şi întreaga familie.

Vă sfătuiesc să nu-l rataţi, deoarece florile de soc au un scurt timp de viaţă.


Cel mai important lucrul este să culegeţi florile de soc din locuri curate, nepoluate, departe de traficul rutier să vă puteţi bucura de aroma florilor de soc.

Iată de ce avem nevoie pentru prepararea siropului de soc:

- 2 kg. zahăr

- 2 lămâi

- 2 litri apă plată

- 20 de flori mari de soc


Punem apa şi zahărul la fiert până când va rezulta un sirop cu consistenţă pe care îl vom lăsa la răcit până va ajunge la temperatura camerei, adăugăm zeama unei lămâi şi jumătate iar cealaltă jumătate o vom tăia felii şi o adăugăm în sirop. 

Florile de soc le vom spăla la un jet de apă şi le vom adăuga şi pe ele în sirop, amestecând uşor. 

Punem vasul la frigider pentru 48 de ore după care vom filtra siropul printr-o sită deasă şi turnăm siropul în sticle spălate bine şi sterilizate.

Vom păstra sticlele cu sirop de soc în beci la întuneric şi răcoare, iar dacă nu avem această posibilitate, le putem păstra la figider, unde se pot păstra şi pentru iarnă. 

Vom servi deliciosul sirop cu lămâie şi apă minerală sau plată.

                       VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii