Aftele bucale - cauze - recomandări - tratament naturist | Terapia Naturistă



AFTELE BUCALE - CAUZE -RECOMANDĂRI -TRATAMENT NATURIST 

Aftele bucale sunt leziuni ulceroase de culoare albicioasă care apar la nivelul cavităţii bucale, pe limbă, pe buze, pe gingii sau pe interiorul obrajilor, care pot apărea şi din cauza carenţelor de vitamine şi minerale dar şi din cauze externe ca de exemplu, în urma montării unui aparat dentar sau din periajul incorect al dinţilor.

De obicei sunt dureroase şi deranjante, ele pot apărea în urma unui tratament prelungit cu antibiotice sau ca intoleranţă la unele alimente. Ele devin dureroase atunci când se sparg şi consumăm alimente acide, acre, sărate.

 Controlul alimentar este foarte important pentru vindecarea aftelor, în care trebuie să evităm produsele de cofetărie, mâncărurile grase, alimente şi condimente picante, brânzeturile fermentate, mezeluri, carne şi alimente prăjite în băi de ulei.

Vom evita carnea deoarece consumul de proteină  animală ne va creşte aciditatea corpului care implicit va îngreuna vindecarea.

Regimul alimentar va avea la bază supe, tocăniţe slabe, gătite cu ulei de măsline, cereale integrale, salate cu ceapă, aceasta din urmă conţine sulf care are proprietatea de a vindeca aftele.

Pentru a grăbi procesul de vindecare a aftelor este recomandat ceaiul de muşeţel proaspăt preparat şi propolisul pe care le vom putea combina, sau propolis natural pe care îl putem pulveriza direct pe zona afectată.

 Pentru vindecarea aftelor bucale mai sunt recomandate ceaiurile de afin şi lămâie.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ - I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii