Ceaiul de știr - un adevărat medicament natural | Terapia Naturistă



CEAIUL DE ȘTIR - ELIMINĂ  TOXINELE ȘI ÎNTINEREȘTE ORGANISMUL

Cu toții cunoaștem banalul știr pe care îl găsim mai în toate zonele, știm despre el că este o plantă pe care animalele o adoră datorită conținutului său bogat în minerale și vitamine.



Este bogat în vitaminele A, K, complexul vitaminelor B, C, E, acid folic, săruri minerale precum: magneziu, zinc, cupru, calciu, potasiu și fier.

 El mai conține un antioxidant foarte puternic, Squalen, care ajută eficient la prevenirea cancerului, acesta ajutând celulele să întinerească, inhibând creșterea și răspândirea tumorilor maligne.

Din punct de vedere terapeutic, de la știr se consumă atât partea verde (frunze, tulpină) cât și semințele. Frunzele știrului sunt comestibile și pot fi adăugate în salate, ciorbe, tocănițe. 

Ca să beneficiem de frunzele cele mai bune din toate punctele de vedere, culegem doar pe cele de jos. Despre semințe, știm faptul că se pot consuma și în stare crudă, dar și prăjite.




INFUZIA DE ȘTIR 

Acest remediu naturist este foarte bun pentru detoxifiere, pentru eliminarea radionuclizilor, aceștia apar în urma terapiilor cu raze, a nitraților și nitriților care sunt omniprezenți în produsele alimentare.

Vom lua părți egale de frunze proaspete de știr, frunze de mentă, flori de mușețel, frunze de urzică, fără a depăși 500 gr. 

Tocăm toate plantele până acestea devin o pastă, apoi turnăm 1 litru de apă clocotită peste această pastă, lăsăm la infuzat  3 ore și filtrăm. Vom consuma rece, 1 pahar de ceai în care adăugăm o linguriță de miere naturală.

Restul de ceai rămas îl vom fierbe la baie de abur preț de 15 minute și vom consuma câte 1 pahar, cu o jumătate de oră înaintea meselor. Cura va dura 30 de zile și o vom putea repeta la 2 ani.

             VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii