
CUM NE AJUTĂ FRUCTELE ŞI LEGUMELE SĂ AVEM UN FICAT SĂNĂTOS
Aceasta se poate realiza chiar şi incluzând în dieta zilnică produse sănătoase şi în acelaşi timp eliminând prăjelile şi alimentele semipreparate.
Printre cele mai bune alimente care ne vor ajuta extrem de mult în detoxifierea ficatului sunt, morcovul, grapefruitul, sfecla, merele, uleiul vegetal presat la rece, varza şi lămâia.
Ceaiul verde conţine catechine acesta este un antioxidant foarte puternic care ne ajută foarte mult în sănătatea ficatului.
Morcovul şi sfecla au în compoziţia lor o întreagă fabrică de flavonoide şi beta-caroten care stimulează foarte mult funcţia hepatică.
Mărul se numără şi el printre adjuvantele care ameliorează funcţiile ficatului.
Varza este un adevărat miracol şi aliat al ficatului, pe care o putem consuma crudă, fiartă şi murată.
Lămâia contribuie şi ea la sănătatea ficatului tău dacă bem în fiecare dimineaţă un pahar de suc proaspăt, astfel vom stimula funcţiile hepatice încă de la primele ore ale zilei.
Uleiul vegetal presat la rece, cel mai comun este uleiul de măsline, apoi de cânepă sau in, ele conţin grăsimi sănătoase care absorb toxine în foarte mare proporţie.
Pentru detoxifierea organismului este recomandat ca timp de 24 de ore să bem doar sucuri proaspete de fructe fără să mâncăm nimic, acest proces este recomandat să fie exclusiv făcut acasă să nu fie întrerupt de activităţi fizice, iar alegerea fructelor pentru sucuri sunt recomandate merele, morcovii şi citricile.
Cantitatea de suc consumată nu este deloc importantă dar pentru un efect mai puternic putem condimenta sucurile cu puţin ghimbir proaspăt.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii