Cum scăpăm de mătreață cu soluții naturale | Cafeneaua Subiectelor



CUM SĂ SCĂPĂM DE MĂTREAŢĂ CU SOLUŢII NATURALE 

Mătreaţa este o problemă care dă bătăi de cap multora dintre noi , iar soluţia optimă pentru a scăpa de ea ne este la îndemână tuturor , metodă simplă , puţin costisitoare , foarte eficientă şi nu în ultimul rând , 100% naturală . Ca să putem să combatem eficient această problemă primul pas este să înţelegem care sunt cauzele apariţiei sale.


Mătreaţa poate fi generată de şampoanle nepotrivite şi de tratamentele cosmetice de îngrijire a părului , dar şi a lipsei unor vitamine şi minerale din dietă , apa dură şi ea poate fi o cauză , datorită conţinutului ei de calciu , fier şi magneziu , acestea pot duce la uscarea scalpului şi implicit la apariţiei mătreţii. Sunt o mulţime de tratamente împotriva mătreţei dar astăzi vom încerca tratamente alternative la soluţiile chimice.

IATĂ CÂTEVA SFATURI PENTRU ÎNDEPĂRTAREA MĂTREŢII

Încălzeşte patru linguri de ulei de măsline , apoi amestecă cu sucul de la o jumătate de lămâie , aplică amestecul pe păr şi scalp apoi spală-te pe cap normal.

O altă soluţie care te ajută în lupta cu mătreaţa este cea cu lămâie. Fierbe câteva coji de lămâie timp de 15 -20 de minute în 250 ml. de apă , o lăsăm să se mai răcească apoi turnăm pe cap şi stăm timp de 20 de minute înainte de a te şampona.

Sfecla roşie şi ea este un bun remediu împotriva mătreţii , fierbe câteva bucăţi de sfeclă roşie pănă când aceasta va fi fiartă , apoi strecurăm , iar cu lichidul rezultat udaţi părul până la scalp şi stai aşa o jumătate de oră , după care clăteşte .

Şi sucul de lime este un bun adjuvant pentru îndepărtarea acestei afecţiuni a scalpului , foloseşte-l pentru masarea scalpului şi lasă-l să acţioneze 15 minute înainte de a clăti , iar părul tău va deveni mai strălucitor şi mai sănătos .


Ceaiul de urzici este cel mai renumit pentru îndepărtarea mătreţii. Pune o lingură de frunze uscate de urzică într-un vas peste care toarnă o ceaşcă cu apă fierbinte pe care o vom lăsa la răcit o oră. După o oră vom filtra şi unge scalpul şi părul şi stai aşa cel puţin o jumătate de oră după care clăteşte. Urmează procedura de 3 ori pe săptămână .

Şi berea ne ajută , datorită compoziţiei sale bogate în vitamina B şi drojdiei , acestea luptă eficient împotriva infecţiilor pe care le poţi avea pe scalp . Ungeţi scalpul cu bere şi stai aşa 30 minute după care clăteşte .

Un alt remediu este cel cu oţet , amestecă 3 linguri cu oţet de mere sau vin , într-o ceaşcă cu apă fierbinte. Foloseşte soluţia pe post de balsam adică după ce te-ai şamponat , părul tău va deveni moale şi mătăsos şi te va scăpa de mătreaţă.



                       VĂ DORESC SĂNĂTATE ,CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii