Ouăle de prepeliţă - o minune a naturii pentru sănătate | Terapia Naturistă



OUL DE PREPELIŢĂ ŞI SĂNĂTATEA - CURĂ ŞI ADMINISTRARE

 A fost o perioadă în care se vorbea foarte mult despre ouăle de prepeliţă ,iar mulţi dintre noi nu am luat în seamă sau nu ne-am informat niciodată asupra beneficiilor pe care le pot avea asupra sănătăţii noastre.

Acum sunt la îndemâna oricui iar în afara faptului că sunt foarte gustoase ele sunt şi foarte nutritive şi nu au contraindicaţii în cazul alergiilor, ba dimpotrivă diminuează cantitatea unor anticorpi responsabili de apariţia reacţiilor alergice. Ovomucoidul, proteina albuşului previne alergiile, vindecă rinita alergică şi sinuzitele.

Ouăle de prepeliţă ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind recomandate pentru copii deoarece îi feresc de bolile infecţioase, tratează astmul, diabetul, tuberculoza, vindecă anemiile, urticariile şi conjunctivitele.


Ouăle de prepeliţă sunt un bun stimulator la nivelul activităţii cerebrale, a memoriei şi a sistemului nervos. Sunt recomandate şi pentru femeile însărcinate, ajutând fătul să aibă o dezvoltare armonioasă a sistemului nervos şi cerebral.

Comparativ cu ouăle de găină, oul de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de şase ori mai multă vitamină B1, de 15 ori mai multă vitamina B12  şi de opt ori mai mult fier, conţine cu 13 % mai multă proteină de calitate comparativ cu oul de găină, vitamina A, B, D, E, zinc  potasiu, calciu, sulf, glucide speciale iar cu toate astea conţinutul caloric al unui ou de prepeliţă este de 14 calorii, ceea ce nu ne dă mari bătăi de cap în privinţa consumului şi ne scapă de grija că ar putea să ne îngraşe.

IATĂ LA CE BOLI NE AJUTĂ CURA CU OUĂ DE PREPELIŢĂ

- ulcer - se recomandă o cură cu 120 de ouă

- tulburări digestive ( arsuri la stomac ,gaze excesive ,colon leneş )  cura de 120 de ouă

- anemia - se recomandă cura cu 240 ouă

- arteroscleroza - cura cu 240 de ouă

- astm - cura de 240 de ouă

- scleroza coronariană - cura de 240 de ouă

- colseterol mărit - cura cu 240 de ouă 

- piatră la rinichi - cura de 240 de ouă 

- hipertensiunea arterială - cura de 120 de ouă

- diabet - cura de 240 de ouă

- tuberculoza - cura de 240 de ouă ( ajută în tratamentul împotriva TBC )

- nevroza - cura de 240 de ouă

- boli hepatice - cura de 240 de ouă

- potenţa - cura de 240 de ouă 


În cazul adulților, cura cu ouă de prepeliță presupune consumul fie a 120 de ouă de prepeliță timp de 26 de zile, fie al 240 de ouă timp de 50 de zile. 

În cura de 50 de zile, cele 240 de ouă se administrează astfel: în primele două zile ale curei se beau câte trei ouă zilnic, în a treia zi – patru ouă, începând cu ziua a patra până în ziua 48 – cinci ouă pe zi, în ziua 49 – trei ouă pe zi şi în sfârşit, în ziua 50 – doua ouă pe zi.

Schema rămâne valabilă şi în cazul curei de 26 de zile, doar că cele cinci ouă se beau începând cu ziua a patra până în ziua 24, în ziua 25 – trei ouă, iar în ziua 26 – doua ouă.

 Copiii vor consuma un număr diferit de ouă de prepeliţă în funcţie de vârstă, astfel: copiilor sub 1 an li se administrează un ou zilnic, timp de 30 de zile; celor până în 7 ani – doua ouă pe zi, tot timp de 30 de zile; cei cu vârsta cuprinsă între 8 si 10 ani pot consuma trei ouă pe zi pe o perioadă de o lună; în cazul copiilor între 11 şi 15 ani, cura cu ouă de prepeliţă începe cu trei ouă în primele 3 zile şi continuă cu patru ouă încă 28 de zile. Adolescenţii vor putea consuma trei ouă în primele 2 zile, patru ouă într-a treia zi şi cinci ouă încă 22 de zile.

ACESTE CURE NU ÎNLOCUIESC TRATAMENTUL MEDICAMENTOS CI AJUTĂ FOARTE MULT ÎN TARATREA ŞI VINDECAREA BOLILOR.


                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !





Trimiteți un comentariu

0 Comentarii