Sănătatea dimineților - Sucul proaspăt de portocale | Cafeneaua Subiectelor



 SUCUL PROASPĂT DE PORTOCALE  ȘI BENEFICIILE SALE

Sucul de portocale este cunoscut sub numele de băutura micului dejun și este o importanta sursă de vitamina C, pe care organismul nostru o asimileză foarte bine din această sursă naturală dar conține și vitamine complexe și minerale  de potasiu, magneziu, vitaminele A și B. Un studiu recent a constatat, de asemenea, că acest consum de suc de portocale în fiecare zi a redus nivelul de colesterol și a sugerat că sucul de portocale ar putea fi, de asemenea, util pentru persoanele care nu au avut colesterol ridicat.


Personal , (nu că asta ar conta ) îmi place să beau dimineaţa la cafea şi un pahar de suc de portocale proaspăt preparat,din mai multe motive , îmi place prospeţimea lui , gustul inconfundabil dar mi se pare că se completează excelent cu aroma cafelei , dar şi pentru următoarele beneficii :

- nu are colesterol şi grăsimi , ceea ce îl face să fie un dulce sănătos al dimineţilor .


- specialiştii ne recomandă să consumăm cinci fructe şi legume proaspete pe zi , ceea ce este destul de anevoios de atins , însă dacă facem un suc din portocale de dimineaţă din 2 fructe , ne mai rămân trei , ceea ce este mai lesne de realizat.

- are un bogat conţinut de vitamina C , care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi distrucţie a celulelor , ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar dar ne asigură şi aportul zilnic de zinc  100% , doar dintr-un singur pahar.


- conţine acid folic care este foarte important pentru femei dar mai ales pentru cele însărcinate , ajută la prevenirea unor posibile malformaţii a sarcinii dar şi la producerea celulelor roşii din sânge.

- conţine potasiu care ne ajută foarte mult în efortul fizic fiind necesar pentru celulele musculare dar ajută şi sistemul cardiovascular , un singur pahar din acest suc gustos nu conţine mai mult de 14 % din necesarul zilnic de potasiu , însă este un început pentru o dimineaţă reuşită.

- poate fi îmbogăţit cu calciu ,care este vital pentru sănătatea noastră , iar sucul de portocale în amestec cu iaurturi este o excelentă sursă de a obține calciu natural..


- sucul de portocale are şi un minus pentru persoanele ce suferă de aciditate gastrică mărită , atunci efectul va fi unul exact invers .

Din două portocale medii , stoarse vom obține  cca. 100-150 ml. de suc proaspăt şi sănătos , deci nu ezitaţi să-l consumaţi .

                   VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii